Άγκυρα: Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης (vid) – Πανικός στο κοινοβούλιο – Νεκροί οι δύο δράστες

 Άγκυρα: Η στιγμή της τρομοκρατικής επίθεσης (vid) – Πανικός στο κοινοβούλιο – Νεκροί οι δύο δράστες

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στην Αγκυρα κατέγραψαν κάμερες, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η δράση των δύο τρομοκρατών, οι οποίοι αποβιβάζονται από αυτοκίνητο έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η επίθεση έλαβε χώρα στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, κοντά στο κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδοθεί σε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα ξεκινούσε αργότερα σήμερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία.

«Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διευύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα», ανέφερε στην πλατφόρμα X ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας από τους δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν εκτός από την έκρηξη και πυροβολισμοί. Η έκρηξη ήταν η πρώτη στην Άγκυρα από το 2016 και σημειώθηκε την ημέρα που το κοινοβούλιο επρόκειτο να ανοίξει τη νέα του συνεδρίαση.

Σχετικά Άρθρα