Διευκρινίσεις και τη λύπη της εκφράζει η Διοίκηση του Γ.Ν. Ρόδου μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων

 Διευκρινίσεις και τη λύπη της εκφράζει η Διοίκηση του Γ.Ν. Ρόδου μετά τις καταγγελίες των εργαζομένων

Με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», επιχειρεί να δώσει πειστικές απαντήσεις σε πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του νησιού για τον τρόπο που λειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία.

Να σημειωθεί ότι μόνο έκτακτα χειρουργικά περιστατικά εξυπηρετούνται, από τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, απόφαση που ελήφθη από την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες, το μεσημέρι της Κυριακής (01.10.23), η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» εξέδωσε ανακοίνωση μέσω των social media, με την οποία εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου αναφέρει:

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν τη διεκπεραίωση τακτικών χειρουργείων, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου σας ενημερώνει για τα εξής:

Στο νοσοκομείο, υπηρετούν 2 μόνιμοι αναισθησιολόγοι, ενώ μια ακόμα αναισθησιολόγος έχει μακροχρόνια άδεια για ανατροφή τέκνου. Σε συνεργασία με τη 2η ΔΥΠΕ, μετακινούνται σε μηνιαία βάση 2 επιπλέον αναισθησιολόγοι για την υποστήριξη της λειτουργίας του χειρουργείου.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κάλυψη του μεγάλου όγκου των περιστατικών που χρήζουν χειρουργείου. Αυτή η προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και σήμερα, πάνω από 4.300 χειρουργείων. Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, πραγματοποιήθηκαν περίπου 300 τακτικά και έκτακτα χειρουργεία.

Επιπλέον, από τον Αύγουστο του 2022 μέχρι και τον Μάρτιο του 2023, έχουν προκηρυχθεί έξι (6) θέσεις ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη των αναγκών. Αναμένεται, εντός των επομένων ημερών, η δημοσίευση στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της πρόσληψης μιας μόνιμης Ιατρού αναισθησιολόγου από την τελευταία προκήρυξη. Επίσης, για τον μήνα Οκτώβριο, αναμένονται να έρθουν τουλάχιστον δύο μετακινούμενοι αναισθησιολόγοι.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τη λύπη της για την αναστάτωση που προκλήθηκε στους ασθενείς και δεσμευόμαστε για την ταχύτερη δυνατή ομαλοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας του χειρουργείου».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ζήτημα έφεραν στο φως της δημοσιότητας σοβαρές καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του νησιού που αναφέρονταν σε «πελατειακές σχέσεις» γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του σωματείου κατήγγειλαν ότι γιατροί του νοσοκομείου εξυπηρετούν δικούς τους ασθενείς, οι οποίοι είναι τακτικά περιστατικά, καταγράφοντάς τα σαν έκτακτα, παρακάμπτοντας έτσι τη λίστα αναμονής για τα χειρουργεία.

Σχετικά Άρθρα