Τουρκικό ΥΠΕΣ : “Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας” – Νεκροί οι δύο δράστες

 Τουρκικό ΥΠΕΣ : “Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας” – Νεκροί οι δύο δράστες

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Κιζιλάι στο κέντρο της Άγκυρας όπου βρίσκονται όλα τα υπουργεία, κυβερνητικά κτίρια και η Μεγάλη Τουρκικής Εθνοσυνέλευση η οποία σήμερα ξεκινάει τις εργασίες της και ο πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να εκφωνήσει τον εναρκτήριο λόγο.

Σύμφωνα με το CNN TURK, ή έκρηξη έγινε σε ένα γκρι επαγγελματικό όχημα. Αναφέρεται ότι μετά την έκρηξη ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο της Άγκυρας, κοντά στο κοινοβούλιο, ήταν “τρομοκρατική επίθεση”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

“Δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διευύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα”, διευκρίνισε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες της επίθεσης “εξουδετερώθηκαν”. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν εκτός από την έκρηξη και πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα:

Σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια ανέφερε: «Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείλικτα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Σχετικά Άρθρα