iPhone 15: ”Βουνό” τα παράπονα – Πολλές αναφορές για υπερθέρμανση των μοντέλων Pro και Pro Max

 iPhone 15: ”Βουνό” τα παράπονα – Πολλές αναφορές για υπερθέρμανση των μοντέλων Pro και Pro Max

Μετά τον πάταγο… τα παράπονα. Η Apple έχει έρθει αντιμέτωπη με παράπονα χρηστών για υπερθέρμανση των νέων μοντέλων iPhone 15, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι το πλαίσιο τιτανίου θερμαίνεται υπερβολικά για να μπορεί κανείς να το κρατήσει.

Σε φόρουμ κοινότητας για τις συσκευές της Apple, έχουν δημοσιευτεί σχόλια πελατών σχετικά με τα iPhone 15 Pro και Pro Max, που υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα κινητά υπερθερμαίνονται.

”Το δέρμα μου πονάει!”

”Είχα το νέο iPhone 15 Pro και είναι τόσο ζεστό, που δεν μπορώ να το κρατήσω», έγραψε ένας χρήστης. Ένας άλλος έγραψε: «Το δέρμα μου πονάει!!! Τι συμβαίνει με το iPhone 15 Pro Max;’‘.

Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις στο φόρουμ για την Apple που αναφέρονται σε υπερθέρμανση της σειράς iPhone 15 Pro, με έναν χρήστη να δημοσιεύει μια φωτογραφία του iPhone 15 δίπλα σε ένα θερμόμετρο που καταγράφει θερμοκρασία 111F (44 βαθμοί Κελσίου). Υπάρχουν επίσης αναρτήσεις στο X και στο Reddit.

Σε ”συμβιβασμούς” οφείλεται το πρόβλημα;

Το μοντέλο iPhone Pro έχει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από τιτάνιο, έναν κακό αγωγό της θερμότητας, το οποίο θα μπορούσε να παρεμποδίσει την ικανότητα της συσκευής να διαχέει τη θερμότητα, όπως γράφει η Guardian. Προηγουμένως, η Apple χρησιμοποιούσε ανοξείδωτο ατσάλι για τα τηλέφωνά της υψηλής ποιότητας.

Ο Ming-Chi Kuo, αναλυτής της Apple στην TF International Securities, δήλωσε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα υπερθέρμανσης πιθανώς οφείλεται σε «συμβιβασμούς» στον σχεδιασμό του τηλεφώνου, καθώς η εταιρεία προσπάθησε να μειώσει το βάρος του προϊόντος.

Ο Kuo έγραψε: «Η κύρια αιτία είναι μάλλον οι συμβιβασμοί που έγιναν στον σχεδιασμό του συστήματος θερμότητας για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη επιφάνεια διάχυσης θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική απόδοση».

Είπε ότι η Apple πιθανώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέσω ενημερώσεων λογισμικού. Ο Kuo τόνισε ότι το πρόβλημα που αναφέρθηκε είναι απίθανο να προκλήθηκε από ένα νέο τσιπ κατασκευής Ταϊβάν που αναπτύχθηκε στα μοντέλα Pro. Ωστόσο, ο αναλυτής ανέφερε ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να επηρεάσει τις πωλήσεις του iPhone Pro αν δεν αντιμετωπιστεί. Το iPhone 15 άρχισε να πωλείται την περασμένη εβδομάδα.

«Αν η Apple δεν αντιμετωπίσει σωστά αυτό το ζήτημα, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις παραγγελίες κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του προϊόντος της σειράς iPhone 15 Pro», δήλωσε ο Kuo.

Σχετικά Άρθρα