Ρέθυμνο: Προσποιήθηκε τον λογιστή και εξαπάτησε μέσω τηλεφώνου ηλικιωμένο για το Power pass

 Ρέθυμνο: Προσποιήθηκε τον λογιστή και εξαπάτησε μέσω τηλεφώνου ηλικιωμένο για το Power pass

Στην αστυνομία κατέφυγε ένας 73χρονος στο Ρέθυμνο της Κρήτης καθώς έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης από άνδρα που προσποιήθηκε τον λογιστή του, με αποτέλεσμα να κάνουν “φτερά” από τον λογαριασμό του 2.500 ευρώ.

Θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε ένας ηλικιωμένος στο Ρέθυμνο, ο οποίος πίστεψε ότι αυτός που του τηλεφώνησε και και τον έπεισε πως δικαιούται το επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας ήταν ο λογιστής του και ακολούθησε τις οδηγίες του, με αποτέλεσμα να δει τον τραπεζικό λογαριασμό του να αδειάζει.

Όπως κατήγγειλε ο 73χρονος, ο άγνωστος δράστης του ζήτησε να πάει σε ένα ΑΤΜ, να πληκτρολογήσει τον απόρρητο κωδικό της κάρτας και τον καθοδήγησε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να του κατατεθούν τα χρήματα του Power pass. Όμως, έτσι ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του και, αντί να δει να καταβάλλεται το επίδομα, ο ηλικιωμένος διαπίστωσε έντρομος ότι είχαν μεταφερθεί 2.500 ευρώ από τον λογαριασμό του σε άλλον.

Ο 73χρονος κατέφυγε στην Ασφάλεια όπου κατήγγειλε όσα συνέβησαν και οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του κατόχου του λογαριασμού, στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα και να διαπιστώσουν αν ήταν ο ίδιος αυτός που τηλεφώνησε στον ηλικιωμένο.

Σχετικά Άρθρα