Ο Μπέος βρίζει, δέρνει και καταβρέχει αντίπαλο του –  Έντονη πολιτική κόντρα Κασσελάκη – ΝΔ για τον ”άρχοντα” του Βόλου

 Ο Μπέος βρίζει, δέρνει και καταβρέχει αντίπαλο του –  Έντονη πολιτική κόντρα Κασσελάκη – ΝΔ για τον ”άρχοντα” του Βόλου

Σφοδρές αντιδράσεις και πολιτική κόντρα έχει προκαλέσει η συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου. Ο Βόλος βυθίστηκε στη λάσπη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Οι κάτοικοι είναι απεγνωσμένοι αφού ακόμα δεν έχουν καταφέρει να σταθούν στα ποδιά τους μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ο δήμαρχος της πόλης αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Περιοδεύει στις πληγείσες περιοχές με τη συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων. Όταν οι δοκιμαζόμενοι πολίτες διαμαρτύρονται και ζητούν απαντήσεις, ο Αχιλλέας Μπέος υβρίζει και επιτίθεται στους ανθρώπους που βλέπουν τα σπίτια τους να ξαναπλημμυρίζουν εντός λίγων εβδομάδων.    

Είναι προφανές πως ο δήμαρχος Βόλου έχει χάσει την ψυχραιμία του, αφού δεν έχει μάθει να δέχεται κριτική, ενώ βεβαίως έχει το βλέμμα του στραμμένο στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτώβριου.

Η συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου και το βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Νέας Δημοκρατίας. Ο νέος γύρος αρνητικής δημοσιότητας για τον Αχιλλέα Μπέο ξεκίνησε με το παρακάτω περιστατικό.         

Πήρε τη μάνικα και έβρεξε πολιτικό του αντίπαλο

Την ώρα που ο καθαρισμός της πόλης γινόταν στην οδό Δημητριάδος, μπροστά από το εκλογικό κέντρο του Νίκου Παπαπέτρου, ο Αχιλλέας Μπέος άρπαξε το χέρι του καθαριστή του δρόμου και έστρεψε την μάνικα στον κ. Ταταριώτη, που χτυπήθηκε με την δύναμη του νερού. Ο δικηγόρος που βρισκόταν έξω από το εκλογικό κέντρο με πολλούς ακόμα υποψηφίους, δεν αντέδρασε. Όλοι «πάγωσαν» και όπως δήλωσε η δικηγόρος, κ. Μαρίνα Μωραΐτου, φάνηκε καθαρά πως ο Αχιλλέας Μπέος περίμενε αντίδραση για να προκληθεί φασαρία, καθώς συνοδευόταν από κουστωδία δημοτικών συμβούλων του.

Ο κ. Ταταριώτης, που πρόσφατα υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση και δέχτηκε το χτύπημα του νερού, κάλεσε την Αστυνομία και ο Αχιλλέας Μπέος παρέμενε απέναντι από το εκλογικό του αντιπάλου του. Όταν έφτασε η Αστυνομία, ο Αχιλλέας Μπέος πλησίασε τους αστυνομικούς και, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, είπε: «Πάρτε τα στοιχεία του χασοδίκη και κάντε του αλκοτέστ». Οι αυτόπτες μάρτυρες στην πλειονότητά τους ήταν δικηγόροι, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του συναδέλφου τους, Νίκου Παπαπέτρου, όπως και ο κ. Ταταριώτης.

Ο Μπέος χαστούκισε πλημμυροπαθή

Ο δήμαρχος της θεσσαλικής πόλης, Αχιλλέας Μπέος, βγήκε εκτός εαυτού, το Σάββατο και χειροδίκησε εναντίον πολίτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι στην Άλλη Μεριά συγκεντρώθηκαν στη διαλυμένη γέφυρα για να αποτρέψουν το μπάζωμα του ρέματος, που καταγγέλλουν ότι γίνεται χωρίς στοιχειώδη μελέτη. Στο ρέμα ρίχνονται όλες οι φερτές ύλες από τις καταστροφές των πλημμυρών, όπως μπάζα, δέντρα, κροκάλες.

Από χθες το απόγευμα βρίσκονται στο ρέμα και έχουν δημιουργήσει ανθρώπινη αλυσίδα. Μάλιστα, την Παρασκευή, αποτράπηκε το μπάζωμα και κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ το εργολαβικό συνεργείο που εμφανίστηκε ξανά το πρωί του Σαββάτου, βρήκε τους κατοίκους στη… θέση τους. Η Αστυνομία κλήθηκε εκ νέου και, ύστερα από λίγο, στην περιοχή εμφανίστηκε και ο δήμαρχος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μάλιστα, ο Αχιλλέας Μπέος μάλωσε με τους κατοίκους που είναι εξαγριωμένοι, γιατί πολλοί είναι άστεγοι από την πλημμύρα και ένας έξαλλος κάτοικος, του είπε «άντε γ…». Τότε, ο δήμαρχος του Βόλου τού επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπάει με την Αστυνομία να παρακολουθεί απλά την σκηνή. «Τραμπούκε, να μου κοπεί το χέρι που σε ψήφιζα», φώναζε ο πολίτης. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στους αστυνομικούς να συλλάβουν όλους τους διαμαρτυρόμενους γιατί παρεμπόδιζαν το έργο, ενώ κάτοικος που ήταν μέσα στο ρέμα, διαμαρτυρόμενη για το μπάζωμα, κατέγραφε τα γεγονότα.

Κασσελάκης: ”Ο Μητσοτάκης να άρει την υποστήριξή του στον Μπέο”

Μετά το αποτρόπαιο περιστατικό στον Βόλο, με παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, να άρει την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Αχιλλέα Μπέου για τη δημαρχία της θεσσαλικής πόλης.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έγραψε: «Το μακρύ χέρι του Μπέου, του εκλεκτού του Κ. Μητσοτάκη στον Βόλο. Σήμερα έδειρε πολίτη. Χθες κατάβρεξε πολίτη. Καλώ τον Πρωθυπουργό να άρει τη στήριξή του και να ζητήσει αμέσως την αποχώρηση του Μπέου από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας Βόλου».

ΝΔ προς Κασσελάκη: ”Δεν στηρίζουμε Μπέο για δήμαρχο Βόλου – Αυτονόητη η καταδίκη της βίας κατά πολιτών”

«Από τις Σπέτσες όπου βρίσκεται για “αποφόρτιση” ο κ. Κασσελάκης είπε να ασχοληθεί με τη ΝΔ και τον Βόλο συνεχίζοντας την παράδοση των ψεμάτων που μας έχει συνηθίσει το κόμμα του», απάντησε η ΝΔ στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προφανώς, γνωρίζει ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι υποψηφιότητες τις οποίες ανακοίνωσε ότι στηρίζει η Νέα Δημοκρατία αφορούν τις περιφέρειες καθώς και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας και σε αυτές φυσικά δεν συμπεριλαμβάνεται ο κ. Μπέος. Ζητάει, δηλαδή, ο κ. Κασσελάκης την άρση της στήριξης σε μια υποψηφιότητα που δεν έχει δοθεί ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία. Φαίνεται ότι, εκτός από τη δική του εκδοχή μεταπολιτικής, ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί και τη μετα-αλήθεια! Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη κάθε πράξης βίας κατά πολιτών», πρόσθεσε το κυβερνών κόμμα.

ΠΑΣΟΚ: ”Η ΝΔ και ο πρωθυπουργός «να μην κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα”

Για απαράδεκτη συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τη χειροδικία του δημάρχου Βόλου κατά πολίτη σήμερα το πρωί, ενώ στρέφεται κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή».

«Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης και μέλη της Κυβέρνησής του, φωτογραφίζονταν χαμογελαστοί στο Δημαρχείο Βόλου με τον Δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.

Σήμερα βλέπουμε τον κ. Μπέο να προβαίνει σε πράξεις βίας εναντίον πολιτών και να μετέρχεται απαράδεκτων συμπεριφορών με χειροδικίες, ύβρεις και ρίψεις νερού.

Την ώρα μάλιστα που ο Βόλος πλημμύρησε για δεύτερη φορά, το νερό παραμένει ακατάλληλο σε πολλές περιοχές, κατοικίες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και μέρες και το οδικό δίκτυο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

Την επόμενη Κυριακή οι πολίτες του Βόλου θα κληθούν να επιλέξουν τον Δήμαρχο της πόλης.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός και τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεχίσουν να κρύβονται πίσω από υπόγεια χρίσματα και δήθεν μη στηρίξεις, ενώ όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή. Ας κορνιζάρουν τις χαρούμενες φωτογραφίες με τον κ. Μπέο από το Δημαρχείο του Βόλου. Αυτά είναι τα παράσημά τους».

Η απάντηση του δημάρχου Βόλου

Τη δική του απάντηση, μετά το περιστατικό χειροδικίας εναντίον πολίτη το πρωί του Σαββάτου, έδωσε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, τονίζοντας πως «μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι «σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς, η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μπέος έγραψε: «Κυκλοφορεί, την τελευταία ώρα, ένα βίντεο που καταγράφει σκηνές έντασης μεταξύ εμού και αυτών που παρεμπόδισαν τις εργασίες στην Άλλη Μεριά. Αυτά προφανώς συμβαίνουν όταν έχεις να κοιμηθείς κοντά ενάν μήνα, όταν δουλεύεις ακατάπαυστα για να δώσεις λύσεις για τους συμπολίτες σου και αντιμετωπίζεις στημένες καταστάσεις (ενδεχομένως και αντιδράσεις από αγανακτισμένους πολίτες)».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Μπορώ να δεχτώ τις αντιδράσεις, αλλά όχι βέβαια τις προσωπικές ύβρεις του τύπου (άντε και γ….) και πολύ περισσότερο τις ύβρεις για τη μάνα μου. Σε τέτοιες συνθήκες αντιδρώ ως άνθρωπος, ακόμη και ακραία ενδεχομένως. Δυστυχώς, η λογική και η κατανόηση για το τι αντιμετωπίζουμε, δεν είναι αυτονόητα για όλους».

Λίγη ώρα μετά την παραπάνω ανάρτηση, ο δήμαρχος Βόλου, προχώρησε σε άλλη μία, στην οποία αναφέρει πως ο άνδρας που τον έβρισε, πήγε στο γραφείο του να του ζητήσει συγγνώμη. Μάλιστα, ανέβασε και βίντεο από τη συνάντησή τους.

Ο κ. Μπέος έγραψε τα εξής: «Όπως έγραψα και πριν ζούμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου η ένταση και ο εκνευρισμός από όλους περισσεύουν. Και όταν όλοι ηρεμούμε και βλέπουμε ψύχραιμα τα πράγματα, όλα αποκαθίστανται. Έτσι, πριν από λίγο, με χαρά είδα στο γραφείο μου τον νεαρό συμπολίτη μου με τον οποίο είχα ένα επεισόδιο στην Άλλη Μεριά να έρχεται να ζητήσει συγγνώμη. Ως πατέρας και ως δήμαρχος, φυσικά, και τον δέχθηκα, συζητήσαμε και λύσαμε την παρεξήγηση. Μου ζήτησε συγγνώμη αλλά – όπως του είπα – δεν είμαι παπάς να συγχωρώ και γι’ αυτό δεν χρειάζεται συγγνώμη. Κατανόηση και συνεργασία ζητώ από όλους. Δεν βρίσκομαι στους δρόμους για κάποιο δικό μου συμφέρον. Ενδεχομένως να γίνονται και λάθη, αλλά παλεύω για την πόλη, να δοθούν λύσεις για τους συμπολίτες».

Τέλος, ο δήμαρχος Βόλου επεσήμανε στη νεότερη δημοσίευσή του: «Φυσικά από όσους έσπευσαν με το γνωστό πικρόχολο σχολιασμό να αναρτήσουν το βίντεο με το επεισόδιο, δεν περιμένω να αναρτήσουν και αυτό. Άλλωστε, είναι γνωστός ο ρόλος τους και προδιαγεγραμμένη η τύχη τους. Μια εβδομάδα απέμεινε…».

Σχετικά Άρθρα