Αποστολάκης στο libre: Η προσέγγιση του Στ. Κασσελάκη είναι άμεση πολιτική και όχι “μεταπολιτική”

 Αποστολάκης στο libre: Η προσέγγιση του Στ. Κασσελάκη είναι άμεση πολιτική και όχι “μεταπολιτική”

«Ο νέος Πρόεδρος είδε πιθανόν κάτι που άλλοι δεν κατάφεραν να βάλουν σε πλαίσιο, δηλαδή τους λόγους και τις αιτίες που απομάκρυναν τον κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», τονίζει ο βουλευτής Επικρατείας και εξ απορρήτων του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο ε.α. «πάνω σε αυτή τη παραδοχή στηρίχτηκε και η προεκλογική του εκστρατεία, η οποία βασίστηκε στην επικοινωνία με τους πολίτες με τον αμεσότερο δυνατό τρόπο και στην καταγραφή των προβληματισμών τους αλλά και του τι προσδοκούν για την κοινωνία και την χώρα».

Σ’ ό,τι αφορά την πιθανότητα διάσπασης του Κόμματος ο κ. Αποστολάκης εξηγεί:

  • «Ο κύριος Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έχει μιλήσει για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενότητας και συναίνεσης ως απαραίτητες συνιστώσες για κοινή συμπόρευση των στελεχών και για την αναγκαία ανασυγκρότηση του κόμματος».

Συνέντευξη

-Κύριε Αποστολάκη, μάλλον είστε ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το πρώτο που θα θέλαμε να μάθουμε είναι εάν τίθεται θέμα παραίτησης όσων υποψηφίων βουλευτών από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χρειάζεται για να καταλήξει η έδρα στον νέο Πρόεδρο. Και αν όχι, πως θα λειτουργεί το κόμμα χωρίς τον Πρόεδρο εντός της Βουλής για τα επόμενα χρόνια;

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, ο κύριος Κασσελάκης έχει ήδη τοποθετηθεί επί του θέματος , δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να γίνουν παραιτήσεις για να βρεθεί ο ίδιος στη Βουλή , αυτή του τη πρόθεση επικυρώνει και με την επιλογή να παραμείνει ο κ. Φάμελλος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, θέση την οποία έχει αποδείξει ότι εκπροσωπεί επάξια, εκφράζοντας τις θέσεις του Κόμματος μέσα στη Βουλή και κάνοντας αυτό που ο κόσμος μας ζήτησε, δηλαδή αποτελεσματική αντιπολίτευση.

-Η εκλογή του κ. Κασσελάκη τι  φέρνει στην πολιτική σκηνή; Αυτό που κάποιοι ονόμασαν «μεταπολιτική», σηματοδοτεί κάτι άλλο «νέο» και «διαφορετικό»; Σας ρωτώ γιατί είναι σχεδόν σίγουρο, για να μην πω απόλυτο ότι ο νέος πρόεδρος δεν έχει σαφή εικόνα της ιστορίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, του τρόπου που δημιουργήθηκε και έφτασε στο σημείο να γίνει κυβέρνηση.

Επιτρέψτε μου να πω, ότι είναι πολύ νωρίς για να μπορέσει ένας νέος πολιτικός να ξεδιπλώσει πλήρως τις γνώσεις  και τις ικανότητές του. Πιστεύω όμως, ότι αυτό θα διαφανεί σύντομα, όπως έχει ήδη φανεί η βούλησή του να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ψηλά. Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, αυτό που εγώ διακρίνω στην προσέγγιση που έχει επιλέξει ο κύριος Κασσελάκης θα το χαρακτήριζα ως μια πιο άμεση πολιτική και όχι «μεταπολιτική» .

Θεωρώ ότι ο κόσμος αυτό αναγνώρισε στο πρόσωπο του και γι’ αυτό προσήλθε μαζικά στις κάλπες  για να υποστηρίξει και να εκφράσει αυτό ακριβώς, την ανάγκη του δηλαδή για ανάδειξη εκπροσώπων που εκφράζουν την δική τους φωνή και τις δικές τους ανησυχίες με άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο.

-Η συμπόρευση πολλών στελεχών που ήταν και είναι κοντά στον κ. Τσίπρα ερμηνεύτηκε ως ένας έμμεσος τρόπος εμπλοκής του τέως Προέδρου στις εσωκομματικές εκλογές. Επίσης διατυπώθηκε ότι ο κ. Κασσελάκης έχει συμμάχους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες…

Όταν συντελείται μια δραστική αλλαγή σε ένα κόμμα, είναι φυσικό επακόλουθο να γίνονται εικασίες για το τι οδήγησε στην αλλαγή αυτή, πόσο μάλλον, όταν συντελείται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πραγματικότητα όμως είναι, ότι ο νέος Πρόεδρος είδε πιθανόν κάτι που άλλοι δεν κατάφεραν να βάλουν σε πλαίσιο, δηλαδή τους λόγους και τις αιτίες που απομάκρυναν τον κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ.

Πάνω σε αυτή τη παραδοχή στηρίχτηκε και η προεκλογική του εκστρατεία, η οποία βασίστηκε στην επικοινωνία με τους πολίτες με τον αμεσότερο δυνατό τρόπο και στην καταγραφή των προβληματισμών τους αλλά και του τι προσδοκούν για την κοινωνία και την χώρα. Αυτή η προσέγγιση σε συνδυασμό με τις ικανότητες που ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπό του είναι που του έδωσαν αυτή τη θέση ευθύνης και την ευκαιρία να κάνει πράξη αυτά στα οποία η κοινωνία προσδοκεί. Ισχυρός σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο ελληνικός λαός και όποιος εργάζεται για την προκοπή της χώρας.

-Ήδη ασκείται μεγάλη κριτική στον νέο Πρόεδρο. Έχει ειπωθεί από κορυφαία στελέχη όπως ο κ. Νίκος Φίλης ότι μοιάζει με τον Τραμπ και διάφορα άλλα που δεν είναι πολύ τιμητικά. Ανεξάρτητα από τη δική σας θέση, γνωρίζετε εάν είναι στις προθέσεις του κ. Κασσελάκη να διαγράψει στελέχη που του ασκούν κριτική εκτός ορίων ή θα πορευτεί όπως ο κ. Τσίπρας;

Ο κύριος Κασσελάκης από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έχει μιλήσει για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενότητας και συναίνεσης ως απαραίτητες συνιστώσες για κοινή συμπόρευση των στελεχών και για την αναγκαία ανασυγκρότηση του κόμματος ούτως ώστε, να μπορεί το Κόμμα να εκφράζει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας που έρχεται αντιμέτωπη με πληθώρα προβλημάτων σε καθημερινή βάση. Με αυτό ακριβώς το πνεύμα, πρότεινε  στην κυρία Αχτσιόγλου να λάβει όποια θέση η ίδια επιθυμεί στο Κόμμα, πρόταση που για δικούς της λόγους δεν έγινε δεκτή. Θεωρώ ότι συζητώντας για διαγραφές και κάνοντας προβλέψεις για το τι θα πράξει ο πρόεδρος χωρίς να έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα, μας απομακρύνει από το ζητούμενο που είναι η άμεση ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να ακουστεί η φωνή των πολιτών και επειδή η ανασυγκρότηση είναι προϊόν των αποφάσεων των οργάνων του Κόμματος, μένει να δούμε τι θα προκύψει από τις σχετικές διαδικασίες. Στη σοβαρή αυτή προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

-Την πολιτική πλατφόρμα, το πολιτικό σχέδιο του κ. Κασσελάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πότε θα το δούμε; Θα περιμένουμε το συνέδριο ή θα έχουμε κάτι νωρίτερα;

Ο κύριος Κασσελάκης είχε και προεκλογικά καταθέσει την πολιτική του πλατφόρμα με βάση την οποία και διεκδίκησε την ηγεσία του κόμματος και εν τέλει αναδείχθηκε ο νέος Πρόεδρός του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα συλλογικό με  όργανα και διαδικασίες μέσα από τις οποίες προκύπτουν και όσα προτείνει στην κοινωνία ως σχέδια και λύσεις των πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο και που ολοένα και αυξάνονται.

-Σε ό,τι αφορά εσάς, ποιος θα είναι ο ρόλος σας; Είστε ένα είδος καθοδηγητή, ο πολιτικός μέντορας του  νέου Προέδρου;

Οι αυτοαναφορικές τοποθετήσεις σε μια συλλογική διαδικασία δεν νομίζω ότι εξυπηρετούν το ζητούμενο, είμαι μέλος της Βουλής των Ελλήνων και  Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις, από την όποια θέση, στην εξυπηρέτηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και του δημοσίου συμφέροντος.

Σχετικά Άρθρα