Απάτη με το Market Pass – Πώς παγιδεύουν ανυποψίαστους

 Απάτη με το Market Pass – Πώς παγιδεύουν ανυποψίαστους

Με αφορμή το μέτρο ενίσχυσης των νοικοκυριών επιτήδειοι βρήκαν ευκαιρία να παγιδεύσουν ανυποψίαστους μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου αποσπώντας τους χρηματικά ποσά. Θύμα της ηλεκτρονικής απάτης κατήγγειλε στην αστυνομία ότι πριν λίγες ημέρες δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο άνδρα, που του είπε ότι δικαιούται το Market Pass, το οποίο είναι 450 ευρώ. Ο μάρτυρας, όπως αναφέρει, δεν πίστεψε τον άνδρα και ξεκίνησε να κάνει κάποιες ερωτήσεις.

«Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα το οποίο μου ανακοίνωναν ότι είναι μια αίτηση που έχει κατατεθεί για χορήγηση Market Pass, ότι εγκρίθηκε να πάρω 450 ευρώ. Γνωρίζω πόσο είναι το ποσό που πρέπει να πάρω. Άρχισα να του κάνω κάποιες ερωτήσεις του στυλ ‘’πώς γίνεται να παίρνω αύξηση;’’.

Μου λέει, ‘’λόγω των καταστροφών που γίνανε και της ακρίβειας’’. Μου λέει ‘’θα βάλετε το ποσό και θα πατήσετε έναν πενταψήφιο αριθμό που θα σας δώσω εγώ’’. Του λέω ‘’μου λέτε τον λόγο ενώ, ήταν να πληρωθώ στις 29, θα μου τα βάλετε νωρίτερα;’’. Εκεί μου το έκλεισε. Ήταν από κινητό τηλέφωνο. Κατευθείαν ενημέρωσα την αστυνομία».

Σχετικά Άρθρα