Στρατιώτης στη Ρω για 20 μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης

 Στρατιώτης στη Ρω για 20 μέρες ο Στέφανος Κασσελάκης

Meeting of SYRIZA presidency nominee Stefanos Kasselakis with Journalists, in Athens, on Sep. 3, 2023 / Συνάντηση γνωριμίας του υποψήφιου Γιάννης προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στεφάνου Κασσελάκη, στην Αθήνα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2023

Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, αλλά εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει 11 συνεχόμενα χρόνια στο εξωτερικό.

Το θέμα της εκπλήρωσης των στρατολογικών του υποχρεώσεων είχε συζητήσει ο Στέφανος Κασσελάκης με τον ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Στη συνέχεια, ο κ. Αποστολάκης ζήτησε ενημέρωση επί της διαδικασίας από την αρμόδια Διεύθυνση Στρατολογίας, η οποία θεωρείται δεδομένο ότι ενημέρωσε τον νυν αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Τι προβλέπεται

Εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών (σ.σ.: έχει γεννηθεί στις 29 Μαρτίου 1988), έχει το δικαίωμα να κάνει μειωμένη θητεία έξι μηνών.

Για τον ίδιο λόγο (σ.σ.: είναι άνω των 35 ετών) έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, έναντι 810 ευρώ για κάθε μήνα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Στέφανος Κασσελάκης προτίθεται να ζητήσει να παρουσιαστεί σε Κέντρο Νεοσυλλέκτων της παραμεθορίου και να τοποθετηθεί στο πιο απομακρυσμένο φυλάκιο όπως για παράδειγμα στη Ρω για 20 μέρες.

Πηγή: newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα