Πτολεμαΐδα: Πώς έγινε το ατύχημα με τον 5χρονο – “Ο οδηγός με κοίταξε και έφυγε” λέει η μητέρα του

 Πτολεμαΐδα: Πώς έγινε το ατύχημα με τον 5χρονο – “Ο οδηγός με κοίταξε και έφυγε” λέει η μητέρα του

Στο κρεβάτι του νοσοκομείου βρέθηκε ο μικρός Κωνσταντίνος από την Πτολεμαΐδα, όταν αυτοκίνητο τον παρέσυρε έξω από το σχολείο του και ο οδηγός δεν σταμάτησε καν να βοηθήσει.

Ήταν μεσημέρι της Τετάρτης (27/9) η μητέρα του 5χρονου αγοριού είχε φτάσει στο νηπιαγωγείο για να τον παραλάβει. Ενώ συζητούσε με τη δασκάλα του μικρού, εκείνος άφησε το χέρι της.

«Πήγα να τον πάρω από το νηπιαγωγείο, βγήκε η δασκάλα του, μου τον έδωσε στο χέρι, τον πήρα αγκαλιά. Μιλούσαμε μετά για πράγματα του σχολείου που αφορούν το παιδί, τον κατέβασα, κάποια στιγμή μου έφυγε από το χέρι. Εκείνη την στιγμή έτρεξε προς τον δρόμο, τον φώναξε η δασκάλα, περνούσε ένας κύριος μεγάλης ηλικίας. Τον βρήκε με το μπροστινό φανάρι αριστερά και τον χτύπησε στην μέση. Ο μικρός έπεσε κάτω, έτρεξα κατευθείαν κοντά του. Ευτυχώς δεν έκλαψε ή κάτι τέτοιο», λέει η ίδια στο Mega.

Η μητέρα του έτρεξε να τον πιάσει αλλά δεν πρόλαβε. Το αυτοκίνητο ενός 67χρονου έριξε κάτω στην άσφαλτο τον μικρό. Ο οδηγός σταμάτησε για λίγο αλλά δεν κατέβηκε ποτέ από το αυτοκίνητο και έφυγε.

«Σταμάτησε μέχρι την ώρα που τον σήκωσα. Με κοίταξε, κοιταχτήκαμε δηλαδή, και μετά έφυγε. Δεν σταμάτησε να ρωτήσει τουλάχιστον αν χρειάζεται κάτι ή έστω αν τρομάξαμε ακόμα και αυτό».

Ο μικρός ήταν τρομαγμένος, ευτυχώς όμως δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. «Δόξα τω Θεώ, καλά είμαστε. Είχαμε πιθανότητα για ένα πιθανό κάταγμα στη μέση, αλλά, από ό,τι φαίνεται, μάλλον δεν θα είναι κάτι».

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο άνδρας παρουσιάστηκε στο τμήμα για να δηλώσει την εμπλοκή του. Πέρασε αυτόφωρο και με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

«Το νηπιαγωγείο είναι γωνιακό σε δύο κεντρικούς δρόμους. Είναι μονόδρομος ο ένας. Μου είπε η γυναίκα ότι είναι ηλικιωμένος, εν συνεχεία μάθαμε ότι έχει περάσει και κάποιο έμφραγμα. Σταμάτησε, το πήρε το παιδί αγκαλιά, τον κοίταξε, την κοίταξε, δεν ανοίγει καν το τζάμι να της πει ”είστε καλά;”. Ήταν ράκος η γυναίκα, έτρεμε, είχε χάσει τα λογικά της», λέει ο πατέρας του 5χρονου.

Τι λέει η πλευρά του 67χρονου

Σύμφωνα με συγγενή του 67χρονου, ο άνδρας πήγαινε να πάρει την εγγονή του από άλλο σχολείο, όταν ο 5χρονος έπεσε πάνω στο αμάξι του, με τον άνδρα να σταματά απευθείας.

«Το παιδί σηκώθηκε και επιστρέψαν αμέσως και είχε φύγει το παιδάκι. Μετά πήγε στην Αστυνομία αυτός. Δεν χτύπησε καθόλου το παιδί, για προληπτικούς λόγους πήγε, είναι έξω νομίζω σήμερα. Στενοχωρήθηκε πάρα πολύ, δεν το παρέσυρε, έπεσε πάνω το παιδί, βγήκε και έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο».

Σχετικά Άρθρα