Ιωακειμίδης: Το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική, να δοθεί για υποδομές Πολιτικής Προστασίας

 Ιωακειμίδης: Το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική, να δοθεί για υποδομές Πολιτικής Προστασίας

Πρόταση για την ανάπτυξη των υποδομών Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε σήμερα υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» πρότεινε το 1% του ΦΠΑ που εισπράττεται στην Αττική, να διοχετεύεται στις αναγκαίες υποδομές της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Ιωακειμίδης παρατήρησε ότι μπορεί να είναι εξαιρετικής έντασης τα φαινόμενα που ζούμε, εντούτοις, η Πολιτική Προστασία διαχρονικά έχει θεωρηθεί δεύτερης κατηγορίας ζήτημα κι έχει παραμεληθεί. «Η Πολιτική Προστασία δεν πουλάει», επισήμανε.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, αναφερόμενος στο πρόσφατο κύμα της κακοκαιρίας, επισήμανε ότι η Αθήνα πλημμύρισε έχοντας δεχτεί το 1/10 της βροχής που έπεσε στον Βόλο. «Ο Κηφισός έχει φτιαχτεί με βάση μελέτες των καιρικών φαινομένων της περιόδου 1932-82. Τώρα όμως έχουμε μπει σε νέα κατάσταση λόγω της κλιματικής κρίσης και των πυρκαγιών. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσει αμέσως η κοίτη του Κηφισού από τα φερτά υλικά, να εκβαθυνθεί η εκβολή του και, κυρίως, να γίνει ανάσχεση των νερών που κατευθύνονται σε αυτόν, με λίμνες στα βουνά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης προσέθεσε ότι η Περιφέρεια έχει παραγγείλει από το 2020 μελέτη για τη διαχείριση των υδάτων της Αττικής, η οποία ακόμα «δεν έχει παραδοθεί». Χαρακτήρισε το γεγονός «αδιανόητο» και ενδεικτικό του μεγέθους της αποτυχίας της διοίκησης της Περιφέρειας.

Τέλος, ο κ. Ιωακειμίδης επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την κατασκευή των υποδομών, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή ένα αντιπλημμυρικό έργο απαιτεί 5-10 χρόνια για να κατασκευαστεί. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

Σχετικά Άρθρα