Αυστραλία- Σοκαριστική δήλωση Βρετανού ζωολόγου: “Ζω για να βασανίζω σκύλους”

 Αυστραλία- Σοκαριστική δήλωση Βρετανού ζωολόγου: “Ζω για να βασανίζω σκύλους”

Χωρίς ίχνος ενοχής ή συμπόνιας μιλούσε για τα ανυπεράσπιστα θύματά του ο 52χρονος Άνταμ Μπρίτον σε μηνύματα προς «φίλους» του στην πλατφόρμα Telegram, δίνοντας μάλιστα και… συμβουλές σε όποιον ενδιαφερόταν να κακοποιήσει ή και να σκοτώσει ζώα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o 52χρονος ακαδημαϊκός που θεωρούνταν ειδικός στους κροκόδειλους και είχε συνεργαστεί με το BBC για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ για τα ερπετά, διατηρούσε δύο λογαριασμούς στο Telegram με τις ονομασίες «Monster» («Τέρας») και «Cerberus» («Κέρβερος») από τον σκύλο-φύλακα του Άδη της ελληνικής μυθολογίας.

Ο Μπρίτον, που δήλωσε ένοχος την περασμένη Δευτέρα σε δικαστήριο της Αυστραλίας για πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, βασανισμού και θανάτωσης σκυλιών, χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να επικοινωνεί με άλλα διεστραμμένα άτομα στην πλατφόρμα που είχαν παρόμοια «ενδιαφέροντα», στα οποία κατόπιν έστελνε βίντεο και φωτογραφίες που είχε τραβήξει ο ίδιος στο «δωμάτιο βασανιστηρίων» όπου κακοποιούσε – συχνά μέχρι θανάτου – τα σκυλιά.

Στα μηνύματά του, που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα, ο ακαδημαϊκός μιλούσε εκτενώς για τις φαντασιώσεις του και προέτρεπε άλλους χρήστες να τον μιμηθούν για να βιώσουν την ικανοποίηση που αισθανόταν ο ίδιος βιάζοντας και σκοτώνοντας ζώα.

Προσοχή ακολουθούν σκληρές περιγραφές

Μπορεί η δράση του να αποκαλύφθηκε μόλις την περασμένη χρονιά, όμως ο Μπρίτον αντλούσε απόλαυση από την κακοποίηση ζώων από παιδί, όπως είχε παραδεχτεί ο ίδιος σε μηνύματά του.

«Πάντα ήξερα ότι το είχα μέσα μου», είχε γράψει κάποτε σε ιδιωτική συνομιλία.

Για αρκετούς μήνες το 2021, ο Μπρίτον αντάλλαζε μηνύματα με έναν χρήστη του Telegram ονόματι «Gorvaged», τον οποίο αποκαλούσε στενό του φίλο εξαιτίας των κοινών τους «ενδιαφερόντων».

«Θυμάμαι να φέρομαι σαδιστικά σε μικρά ζώα από τότε που ήμουν 7-8 ετών. Μετά το καταπίεσα και επανήλθε στις φαντασιώσεις μου αργότερα, στα 20 και τα 30 μου», έγραφε ο ακαδημαϊκός στον «Gorvaged».

Ο Μπρίτον περιέγραφε τον εαυτό του ως «ζωοσαδιστή», εννοώντας ότι αντλεί σεξουαλική ικανοποίηση από την άσκηση βίας στα ζώα, ειδικά τους σκύλους.

Αυτό, όπως λέει, ξεκίνησε όταν ήταν περίπου 12 ετών. «Τότε έγινε σεξουαλικό. Άρχισαν να ασχολούμαι με την ιππασία και την υπερπήδηση εμποδίων στα 13-14 μου και να ασελγώ σε άλογα».

adam_britton_xr

Ο 52χρονος έδινε συμβουλές σε όσους ήθελαν να πείσουν άτομα να τους εμπιστευτούν τα κατοικίδιά τους για να τα κακοποιήσουν. «Να έχεις πάντα έτοιμη μια καλή ιστορία (οι λυπητερές ειναι οι καλύτερες, π.χ. ότι ο καημένος ο σκύλος σου πέθανε και θέλεις άλλον). Να είσαι αυθεντικός, φιλικός, όχι ανατριχιαστικός», έγραφε χαρακτηριστικά.

«Οι ιδιοκτήτες ψάχνουν ένα καλό, παντοτινό σπίτι για το αγαπημένο τους σκυλάκι. Φρόντισε να τους πεις ότι εσύ θα τους το προσφέρεις. Δώσε ψεύτικους αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις, φύγε αν καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά και προσπάθησε ξανά μετά».

Σε ερώτηση αν είχε πάρει ποτέ κατοικίδιο από την αγκαλιά ενός ιδιοκτήτη που έκλαιγε, ο Μπρίτον απάντησε ναι. «Κάθε φορά που υπάρχει παιδί στην οικογένεια υπάρχουν κλάματα. Κάθε φορά».

Σε μια άλλη συνομιλία με έναν χρήστη του Telegram που αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα ως «Διαγραμμένος λογαριασμός 11» τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Μπρίτον έγραφε: «Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με κάποιον σχετικά με το γιατί μου αρέσει να βασανίζω σε σκυλιά και να τι σκέφτηκα: Αρχικά δεν ήμουν σίγουρος, αλλά τώρα ζω γι’ αυτό. Δεν μπορώ να σταματήσω».

Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Μπρίτον παραδέχτηκε στο ίδιο άτομο ότι είχε νιώσει άσχημα την πρώτη φορά που σκότωσε σκύλο, αλλά το «ξεπέρασε» συνεχίζοντας να σκοτώνει.

Ειδικότερα, είχαν μεταξύ τους τον εξής διάλογο:

Μπρίτον: «Θες να δοκιμάσεις να βασανίσεις ή να σκοτώσεις έναν σκύλο; Αξίζει»

Διαγραμμένος λογαριασμός 11: «Θεέ μου, φυσικά και θέλω. Εσύ το έχεις κάνει;»

Μπρίτον: «Ναι. Θα αλλάξει τη ζωή σου προς το καλύτερο»

Διαγραμμένος λογαριασμός 11: «Θέλω πολύ να ακούσω γι΄αυτό. Είχες άγχος;»

adam

Μπρίτον: «Την πρώτη φορά; Ναι, φαντάζομαι ότι είχα. Δηλαδή σίγουρα είχα. Και αισθανόμουν κάπως άσχημα μετά, αλλά αυτό πέρασε γρήγορα και σκότωσα έναν άλλον μια εβδομάδα αργότερα. Με εκείνον δεν ένιωσα τύψεις. Και μετά ακολούθησε κι άλλος, κι άλλος».

Ο κάτοχος του διαγραμμένου λογαριασμού 11 είπε αργότερα στον Μπρίτον ότι αποτελούσε «έμπνευση» για εκείνον.

Στις συνομιλίες του με τους φίλους του ο 52χρονος μοιραζόταν βίντεο που εμφάνιζαν τον ίδιο να κακοποιεί ζώα.

Κάποια μηνύματά του αφορούσαν τον αιφνίδιο θάνατο του χρήστη «Gorvaged» με τον οποίο είχαν έρθει αρκετά κοντά. «Ίσως θα έπρεπε να διαγράψω το ιστορικό των μηνυμάτων μας, αλλά δεν θέλω. Η οικογένειά του δεν θα μάθει ποτέ πόσο αξιοσέβαστος ήταν στη μικρή μας κοινότητα, αλλά φαντάζομαι ότι αυτό είναι για καλό! LOL! Nα πάρει η ευχή, η ζωή ειναι πολύ μικρή», έγραφε ο Μπρίτον για τον online φίλο του.

Στα δικαστικά έγγραφα γίνεται ειδική αναφορά και στα βίντεο κακοποίησης παιδιών που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Μπρίτον, τα οποία απέκτησε από άλλους χρήστες της πλατφόρμας.

Ο κάτοχος του λογαριασμού «Clark Kent» πρότεινε στον Μπρίτον κάποτε να του στείλει ένα βίντεο που έδειχνε την κακοποίηση ενός μωρού. Εκείνος απάντησε: «Θα ήμουν περίεργος να το δω. Γενικά δεν είναι του γούστου μου, αλλά μερικές φορές… ξέρεις ;)».

Σχετικά Άρθρα