Άλλη μία νύχτα αγωνίας στο Βόλο- Χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες κάτοικοι- Πυροσβεστική και στρατός στο πεδίο

 Άλλη μία νύχτα αγωνίας στο Βόλο- Χωρίς ρεύμα και νερό χιλιάδες κάτοικοι- Πυροσβεστική και στρατός στο πεδίο

Χιλιάδες οικογένειες θα περάσουν δεύτερη συνεχόμενη νύχτα χωρίς ρεύμα και νερό, πολλές επιχειρήσεις που είναι βουλιαγμένες στην λάσπη δεν θα ανοίξουν αύριο Παρασκευή, ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι θα δυσκολευτούν να φτάσουν στις δουλειές τους λόγω των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο. Οι πεζοναύτες θα κοιμηθούν στο δημαρχείο της Αργαλαστής

Στο Νότιο Πήλιο, πεζοναύτες από το 521 Τάγμα Πεζοναυτών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές για να συνδράμουν όπου χρειαστεί. Με απόφαση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικού οι πεζοναύτες θα στεγαστούν στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, στην Αργαλαστή.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργαλαστής και του 521 Τάγματος Πεζοναυτών βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Νοτίου Πηλίου, προκειμένου να παράσχουν την βοήθειά τους.

Μπέος: «Στο 70% έχει αποκατασταθεί το ρεύμα στον Βόλο»

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Αχιλλέα Μπέο, η ηλεκτροδότηση στον Βόλο έχει αποκατασταθεί στο 70%.

Ο κ Μπέος μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως ελπίζει μέχρι αύριο να έχει αποκατασταθεί πλήρως το ρεύμα και σταδιακά, σε διάστημα 10 ημερών το αργότερο, το νερό θα έχει πάει σε όλα τα χωριά της Μαγνησίας.

Ο Αχιλλέας Μπέος σημείωσε πως από την πρώτη κακοκαιρία, ό,τι φτιάχτηκε για την υδροδότηση, καταστράφηκε.

ΚΚΕ: Ο Βόλος πνίγηκε από τα φρεάτια, την απουσία έργων και τα ακαθάριστα ποτάμια

Tην οργή των κατοίκων του Παλιού Λιμεναρχείου, απέναντι στην κυβέρνηση, την περιφέρεια και τον Δήμο Βόλου, συνάντησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας, που επισκέφτηκε σήμερα την περιοχή.

Το ΚΚΕ τόνισε ότι η κατάσταση στην περιοχή του Βόλου είναι «αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής του αστικού κράτους, που στη λογική του κόστους – οφέλους δεν πήρε σχεδόν κανένα μέτρο μετά την προηγούμενη κακοκαιρία και ενώ είχε έγκαιρα προβλεφθεί η χτεσινή».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «οι κακοτεχνίες στους πολυδιαφημισμένους κυκλικούς κόμβους, η αμέλεια όλες τις προηγούμενες μέρες στο να καθαριστεί ο ποταμός Κραυσίδωνας και τα φρεάτια, αλλά και η -εδώ και χρόνια- απαράδεκτη καθυστέρηση κατασκευής έργου απορροής των υδάτων της συνοικίας προς τον ΟΛΒ που τα τοιχία του λειτουργούν σα φράγμα εγκλωβίζοντας το νερό μέσα στην περιοχή, ήταν οι βασικοί λόγοι του νέου εγκλήματος».

«Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που αντιμετωπίζει την προστασία του λαού ως κόστος, τη θέτει στην υπηρεσία της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Για εκείνους η καταστροφή του λαού είναι ευκαιρία για κέρδη, όπως αποδείχτηκε για άλλη μια φορά, με την πρόσκληση στα αρπαχτικά των ασφαλιστικών εταιριών να ξεκινήσουν τις μπίζνες πάνω στο τσακισμένο λαϊκό εισόδημα», τόνισε ο Β. Μεταξάς.

«Η οργή σας, να γίνει οργάνωση και πάλη, να γίνει το ποτάμι του λαού που θα πνίξει την πολιτική τους, το σύστημά τους, που γεννά μόνο καταστροφές και βάσανα για το λαό για χάρη μιας χούφτας παράσιτων, των επιχειρηματικών ομίλων», πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ θα είναι πάλι εδώ, δίπλα σας, με το φτυάρι, την σκούπα, με την αλληλεγγύη, σπίτι το σπίτι, όσο και αν σκούζει η δημοτική αρχή, ακριβώς γιατί τρέμει το σύνθημα “ο λαός σώζει το λαό”, τρέμει όταν ο λαός καταλαβαίνει τη δύναμη της μαζικής, οργανωμένης δράσης του… Κάντε πράξη τους εφιάλτες τους!», κατέληξε.

Με μειωμένα δρομολόγια το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου

Αύριο Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, όπου είναι εφικτό και το επιτρέπουν οι συνθήκες του οδικού δικτύου, θα εκτελούνται δρομολόγια Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα και μέχρι νεοτέρας θα εκτελούνται όλα τα δρομολόγια εκτός των γραμμών:

-Νο5 Αγριά- Πλατανίδια (θα υπάρχει μόνο γραμμή Νο5 που θα εξυπηρετεί την Πολυμέρη)
-Νο6 Αλυκές
-Νο7 Άλλη Μεριά
-Νο 4 Κατηχώρι – Σταγιάτες
-Νο 4 Άγιος Ονούφριος (η γραμμή Νο 4 θα εκτελεί το δρομολόγιο έως τον Άγιο Γεώργιο)

Σχετικά Άρθρα