Συναγερμός στο Μαντούδι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στο ένα μέτρο έφτασε το νερό

 Συναγερμός στο Μαντούδι Ευβοίας – Ήχησε το 112, στο ένα μέτρο έφτασε το νερό

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Μαντούδι Ευβοίας με το 112 να στέλνει μήνυμα, την ώρα που το νερό στην περιοχή έχει φτάσει το ένα μέτρο εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias. 

Δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες το Μαντούδι Ευβοίας με την κακοκαιρία να έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Μάλιστα εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής ότι έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ υπάρχει κίνδυνος για την υπερχείλιση χειμάρρων.

Από τα ξημερώματα την περιοχή σφυροκοπά η κακοκαιρία Daniel με τις βροχοπτώσεις να είναι έντονες. 

«Όλο το Μαντούδι είναι σαν μια μεγάλη λίμνη. Μέσα σε τρεις ώρες έπεσαν 150 mm βροχή. Προβληματα υπάρχουν σε Αγία Αννα, Λίμνη και κυρίως στις Ροβιές», δήλωσε στο newsit.gr δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης και Αγίας Αννας  Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Εγκλωβίστηκαν άνθρωποι στο στο Δερβένι, μεταξύ Προκοπίου και Ψαχνών. Τον δρόμο τον είχαν κλείσει από νωρίς, αλλά κάποιοι κατάφεραν να μπουν, και τους γύρισαν πίσω επειδή έχει κοπεί ο δρόμος λόγω κατολισθήσεων. Επί τόπου αναμένονται ειδικά μηχανήματα, ενώ το ρέμα που υπάρχει στην περιοχή κινδυνεύει με υπερχείλιση υπάρχουν φόβοι γι’ αυτό.

Το νερό έχει φτάσει στο ένα μέτρο

Μιλώντας νωρίτερα στο Open o δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης επισήμανε πως έχει πέσει πιο πολύ νερό και από την κακοκαιρία Daniel και τόνισε χαρακτηριστικά… «Ξημέρωσε μια πολύ άσχημη ημέρα στον Δήμο μας. 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα έχουν πέσει μέχρι τις 6 το πρωί στο Δυτικό κομμάτι του Δήμου Μαντουδίου σε Λίμνη και Ροβιές. 

Παρακαλώ τους πολίτες να μην μετακινούνται, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Αυτή τη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται στις καμένες περιοχές όπως οι Ροβιές και το Μετόχι. Μιλάμε για πολύ νερό, αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί ένας χείμαρρος καθώς το βουνό κατεβαίνει προς τα κάτω και καταλήγει στη θάλασσα. Ένα μετρό νερό έχει ο δρόμος, όλοι είναι χείμαρροι να μην μετακινείται κανείς».

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα