Άρτα- 38χρονος πατροκτόνος: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

 Άρτα- 38χρονος πατροκτόνος: Τι έδειξε το ιατροδικαστικό πόρισμα

Εκτιμάται πως η δολοφονία έγινε την πρώτη μέρα της εξαφάνισης και ότι ο γιος του θύματος περιφερόταν στα βουνά της Φωκίδας για έξι μέρες

Στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του ο 38χρονος, που εντοπίστηκε την Τρίτη σε στάνη στη Σεργούλα Φωκίδας. Το πόρισμα του ιατροδικαστή επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του καθ’ ομολογίαν δράστη, ότι τον σκότωσε, χτυπώντας τον με μια πέτρα στο κεφάλι.

Εκτιμάται, επίσης, πως η δολοφονία έγινε την πρώτη μέρα της εξαφάνισης και ότι ο γιος του θύματος περιφερόταν στα βουνά της Φωκίδας για έξι μέρες.

Τι έχει πει ο 38χρονος – Περιφερόταν για 6 μέρες στα βουνά

Ο 38χρονος ισχυρίστηκε πως σκότωσε τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καυγά, γιατί θα τον σκότωνε αυτός. Αστυνομικές πηγές, που επικαλέστηκε ο Αλέξανδρος Καλαφάτης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, εκτιμούν ότι η δολοφονία του 65χρονου έγινε το μεσημέρι της πρώτης μέρας.

Πατέρας και γιος φέρονται να είχαν έναν καυγά κατά την επιστροφή τους στο σπίτι τους στην Άρτα. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ακολούθησαν έναν χωματόδρομο που οδηγούσε από την Ιτέα στο Αντίρριο. Εκεί εκτιμάται ότι οι δύο άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο, τσακώθηκαν και ο 38χρονος χτύπησε με μία πέτρα τον πατέρα του -με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Στη συνέχεια, φαίνεται πως τον εγκατέλειψε εκεί και με το αυτοκίνητο κατευθύνθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς Ιτέα. Σε απόσταση περίπου 15-18 λεπτά από το σημείο που εγκατέλειψε τη σορό, έπαθε λάστιχο. Άφησε εκεί το αυτοκίνητο και άρχισε να περιφέρεται στα βουνά για έξι ολόκληρες μέρες μέχρι που τον βρήκε ένας βοσκός στη στάνη του.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Το πόρισμα του ιατροδικαστή επιβεβαιώνει την ομολογία του 38χρονου ότι σκότωσε τον πατέρα του, χτυπώντας τον με μια πέτρα στο κεφάλι.

Συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από αμβλύ όργανο. Στο πόρισμά του αναφέρει πως ένα χτύπημα κοντά στον κρόταφο ήταν εκείνο που του έκοψε το νήμα της ζωής, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Σχετικά Άρθρα