Μαξίμου: Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις Κασσελάκη – Μιλούν για “τοξικές” διευθετήσεις απορρίπτουν τα περί “απειλής”, αναμονή για το τελικό σκηνικό

 Μαξίμου: Στο μικροσκόπιο οι κινήσεις Κασσελάκη – Μιλούν για “τοξικές” διευθετήσεις απορρίπτουν τα περί “απειλής”, αναμονή για το τελικό σκηνικό

Στάση αναμονής τηρούν στην κυβέρνηση απέναντι στον νεοεκλεγέντα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Η εκτίμηση των γαλάζιων στελεχών είναι πως η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απειλούνται από το φαινόμενο Κασσελάκη. Θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί αρκετό καιρό για να ανακάμψει και τονίζουν πως δεν αρκεί μόνο η επικοινωνιακή ικανότητα του Στέφανου Κασσελάκη για να ηγηθεί του κόμματος του.

«Απαιτείται βαθιά γνώση των πολιτικών προκλήσεων που έχει μπροστά της η χώρα και σκληρή δουλειά» επισημαίνουν γαλάζια στελέχη σχολιάζοντας την εκλογή Κασσελάκη. Παράλληλα, από την Πειραιώς σημειώνουν πως την μεγαλύτερη απειλή ενδεχομένως να την αισθανθεί το ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρούν βέβαιο πως ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει άνοιγμα προς τους κεντρώους ψηφοφόρους.

Σε κάθε περίπτωση όμως από την Πειραιώς και από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως αυτό που προέχει για την κυβέρνηση είναι η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της.

Από την Πειραιώς παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και περιμένουν να δούνε αν θα υπάρξουν «φυγόκεντρες» τάσεις, αποχωρήσεις, διαγραφές ή συντροφικά πυρά. Παρατηρούν τους υψηλούς τόνους που συνεχίζουν να επικρατούν στην Κουμουνδούρου και μένει να φανεί πως θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως οι πρώτες κομματικές τοποθετήσεις του Στ. Κασσελακη παραπέμπουν σε διευθετήσεις προκειμένου να είναι ικανοποιημένα τα πιο τοξικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνα που τον στήριξαν να γίνει αρχηγός. «Στην κομβική θέση του διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου τοποθέτησε τον άνθρωπο του Π. Πολάκη. Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέλαβε άλλο ένα πρόσωπο από τον “βαθύ ΣΥΡΙΖΑ” ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ενώ εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανάλαβε η κα Αυγέρη, ένα πρόσωπο με πλήρως διχαστικό δημόσιο λόγο. Το νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την πιο τοξική όψη που ξέραμε, με τον “πολακισμό” σε πρώτο πλάνο» σχολίαζαν.

  • Η «ανθρωπογεωγραφία» του νέου ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίσει σε κάποιο βαθμό την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Πειραιώς. Είναι χαρακτηριστικό πως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την ελπίδα «ο ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνει σε νέα εποχή να αφήσει πίσω του τον διχαστικό λόγο και να πορευτεί στο δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού» διότι όπως είπε η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα, όμως άφησε και αιχμές για τα πρόσωπα που πλαισιώνουν τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα τον Νίκο Παππά, λέγοντας ότι «η προεκλογική συμπόρευση του Στ. Κασσελάκη με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους και ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από τη δικαιοσύνη μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες».

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παρακολουθούν με προσοχή τις νέες εσωκομματικές ισορροπίες που θα δημιουργηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ έχοντας στραμμένη την προσοχή τους στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη και στο νέο ρόλο που θα αναλάβει στο κόμμα.

Σχετικά Άρθρα