“Η κατάσταση ήταν τραγική”, λέει ο σύζυγος της γυναίκας που άφησαν έξω από το πλοίο με τα παιδιά της

 “Η κατάσταση ήταν τραγική”, λέει ο σύζυγος της γυναίκας που άφησαν έξω από το πλοίο με τα παιδιά της

Σάλο έχει προκαλέσει η άρνηση λιμεναρχείου στο λιμάνι του Πειραιά να επιτρέψει σε γυναίκα και στα δύο παιδιά της (8 και 5 ετών) να ταξιδέψουν με πλοίο προς την Κρήτη, καθώς το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε στα χέρια της δεν αναγνωρίστηκε ως επίσημο έγγραφο για την ταυτοποίηση των παιδιών.

Η περιπέτεια ήταν απίστευτη για τη γυναίκα που είδε το καράβι της να φεύγει κι εκείνη χωρίς χρήματα στην τσέπη της και με δυο μικρά παιδιά να κλαίνε να μην έχει πού να πάει για να διανυκτερεύσει. Για καλή της τύχη ένας άνθρωπος που την γνώριζε και βρισκόταν στο πλοίο προσφέρθηκε να χάσει και εκείνος το καράβι και να πληρώσει ξενοδοχείο για εκείνη και τα παιδιά.

Η μαρτυρία του συζύγου της

Ο σύζυγος της γυναίκας που βρίσκεται στη Γερμανία, μιλώντας στο cretalive, μίλησε για τα όσα βίωσε εκείνη και τα παιδιά τους.

«Η κατάσταση ήταν τραγική, σοκαρισμένη για την περιπέτεια που βίωνε προσπαθούσε να βρει μια άκρη έχοντας τα δυο παιδιά μαζί της που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι δεν ταξίδευαν. Για καλή της τύχη υπήρχε ένας γνωστός της πάνω στο καράβι που επρόκειτο κι εκείνος να ταξιδέψει και είδε τι ακριβώς συνέβαινε στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και προθυμοποιήθηκε να χάσει το καράβι, να μείνει μαζί της, να την πάει σε ένα ξενοδοχείο και να πληρώσει από την τσέπη του τη διαμονή αλλιώς δεν ξέρω πώς θα περνούσαν τη βραδιά»!

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον ούτε από την εταιρεία ούτε από το λιμενικό. Ο σύζυγος υποστηρίζει πως αν έκριναν οι λιμενικοί ότι πράγματι υπήρχε θέμα ταυτοποίησης των παιδιών δεν έπρεπε να την αφήσουν να φύγει αλλά να την πάνε στα κρατητήρια και εκεί αφού κάνουν έναν έλεγχο ταυτοποίησης να δούνε τι θα κάνουν.

Η περιπέτεια πάντως για την οικογένεια έφτασε στο τέλος της αφού σήμερα το πρωί πήγε σε ΚΕΠ στον Πειραιά έβγαλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και απόψε μπαίνει στο πλοίο της γραμμής και επιστρέφει στο σπίτι της.

Σχετικά Άρθρα