Αυτό είναι το σχολείο της Λαμίας όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 13χρονος – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση

 Αυτό είναι το σχολείο της Λαμίας όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο 13χρονος – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση

Σε χειρουργεία στα πόδια και τη σπονδυλική στήλη υποβάλλεται ο 13χρονος μαθητής από τη Λαμία που χθες εν ώρα διαλείμματος βρέθηκε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων. Το παιδί πήγε να καθίσει ακουμπώντας με την πλάτη σε σιδερένια περίφραξη του σχολείου, τμήμα της οποίας υποχώρησε.

Σε μεγάλη ώθηση που δέχθηκε το πλέγμα, αποδίδει στο πόρισμα ο δήμος Λαμιέων, σημειώνοντας πως κατά τον έλεγχο η περίφραξη κρίθηκε λειτουργική. Τα παιδιά μπορούσαν να βρίσκονται στον συγκεκριμένο προαύλιο χώρο, που φαίνεται και στα πλάνα της ΕΡΤ από το σημείο, καθώς σε αυτόν υπάρχει αίθουσα που γίνεται μάθημα.

Το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, χειρουργήθηκε και στα δύο πόδια για την αποκατάσταση των τραυμάτων του, ενώ κατά τις επόμενες ημέρες πρόκειται να χειρουργηθεί και στην σπονδυλική του στήλη.

Ένορκη διοικητική εξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Λαμιέων «στους ετήσιους ελέγχους δεν διαπιστώθηκε επικινδυνότητα στην περίφραξη του Γυμνασίου, αλλά ούτε έχει υπάρξει αίτημα από το σχολείο για τον έλεγχο της συγκεκριμένης περίφραξης. Η μεταλλική κατασκευή στο σύνολό της δεν παρουσιάζει κάποια φθορά παρά μόνο επιφανειακή οξείδωση η οποία δεν καθιστά την κατασκευή αποσαρθρωμένη και μη λειτουργική. Το εσωτερικό πλέγμα της μεταλλικής κατασκευής δέχτηκε μεγάλη ώθηση με αποτέλεσμα να υποχωρήσει»

Αναστατωμένη είναι η κοινωνία της Λαμίας από το περιστατικό. Τα παιδιά μπορούσαν να βρίσκονται στον υπερυψωμένο προαύλιο χώρο.

Σχετικά Άρθρα