Σπίρτζης: Αυτά που έγιναν “ήταν εκφυλιστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ” – Προτείνει σύμπτυξη με το ΠΑΣΟΚ

 Σπίρτζης: Αυτά που έγιναν “ήταν εκφυλιστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ” – Προτείνει σύμπτυξη με το ΠΑΣΟΚ

Σύμπτυξη και συνεννόηση του προοδευτικού κόσμου, όπως το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ο Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24. Παράλληλα, αναφερόμενος στον Στέφνο Κασσελάκη είπε πως «η επικοινωνία από μόνη της δεν δίνει λύση στα προβλήματα, χρειάζεται πολλή δουλεια στην κοινωνία γιατί έχει κουραστεί ο κόσμος», σχολίασε τη «δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες», χαρακτηρίζοντάς την «εκφυλιστική», ενώ τόνισε πως δεν συμφωνεί με τις τοποθετήσεις του Νίκου Φίλη.

«Αυτά που έγιναν ήταν εκφυλιστικά φαινόμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια ανταλλαγή ύβρεων από συντρόφους και συντρόφισσες ήταν πιο σκληρές απ’ ότι ήταν στις εθνικές εκλογές, μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι δεν είναι εμφύλιος. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι ώστε να υπάρχει σύνθεση των απόψεων, όχι απλά ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνεννόηση με άλλα κόμματα του προοδευτικού κόσμου, όπως με το ΠΑΣΟΚ, με στελέχη της κοινωνίας που έχουν ιδιωτεύσει προκειμένου να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

«Αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιταλίας, πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος τους, να κάνουν πολύ μεγάλα βήματα για την ενιαία εκπροσώπηση του προοδευτικού κόσμου και να βάλουν στην άκρη σκοπιμότητες, και προσωπικές και μικροκομματικές», πρόσθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε ότι μιλά ξεκάθαρα για προεκλογικές συμπτύξεις με άλλα κόμματα, όπως το ΠΑΣΟΚ. «Το ποιος πρόεδρος και το ποια ηγεσία θα είναι, μπορεί να αποφασιστεί από πολιτικές διαδικασίες και από πολιτικές συμφωνίες. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίσουμε να μην εκπροσωπείται ο προοδευτικός κόσμος».