Τρομακτική πρόγνωση για τη Θεσσαλία: Θα πέσουν 300 με 500 τόνοι νερού ανά στρέμμα – Νέα ανάρτηση Μαρουσάκη

 Τρομακτική πρόγνωση για τη Θεσσαλία: Θα πέσουν 300 με 500 τόνοι νερού ανά στρέμμα – Νέα ανάρτηση Μαρουσάκη

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη θα πέσουν 300-500 τόνοι ανά στρέμμα στη Θεσσαλία από σήμερα έως και την Πέμπτη, που θα αρχίσει να υποχωρεί η κακοκαιρία Elias.  

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, τα φαινόμενα έχουν ξεκινήσει ήδη προς την περιοχή της βόρειας – βορειοδυτικής χώρας και μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε τα φαινόμενα να επεκτείνονται κυρίως προς τα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι ισχυρές βροχές, καταιγίδες, άνεμοι ενώ και ο υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση.

Προσοχή χρειάζεται ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας όπου φαίνεται πως θα πέσει για άλλη μια φορά μεγάλος όγκος νερού, ανά στρέμμα με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για 300-500 τόνους από σήμερα, μέχρι και την Πέμπτη.

Σήμερα, θα συναντήσουμε βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Στην Αττική περίπου το απόγευμα αναμένονται βροχές στα δυτικά και βόρεια τμήματα και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 32 βαθμούς.

Πιο έντονα είναι τα φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη, ιδίως σε περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαϊκό, ενώ οι άνεμοι θα είναι πιο ισχυροί.

«Το κύμα αυτό κακοκαιρίας μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης και συμβουλεύει τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα