Ρόδος: Άγριος καβγάς ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες -Σοκαρισμένοι οι καθηγητές

 Ρόδος: Άγριος καβγάς ανάμεσα σε ανήλικες μαθήτριες -Σοκαρισμένοι οι καθηγητές

Έντονο προβληματισμό προκαλεί βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, το οποίο δείχνει άγρια συμπλοκή μαθητριών, ηλικίας 13 και 15 ετών, σε χωριό της Ρόδου.

Στο υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας αποτυπώνεται η αγριότητα με την οποία δόθηκαν τα χτυπήματα, γροθιές και κλωτσιές, στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Η υπόθεση, που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης έπειτα από μηνύσεις που κατατέθηκαν, σημειώθηκε σε μεγάλο χωριό της ανατολικής πλευράς της Ρόδου ανάμεσα σε τρεις κοπέλες: Μία 13χρονη μαθήτρια Α’ Γυμνασίου και δύο αδελφές 15 ετών, επίσης μαθήτριες στο ίδιο σχολείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου εκτός του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούν οι τρεις ανήλικες και συγκεκριμένα σε εκδήλωση ελληνικής βραδιάς.

Εκεί ενεπλάκησαν σε καβγά η 13χρονη με τη μία 15χρονη, ενώ στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα βίντεο, ενεπλάκη και η δεύτερη αδελφή -πιθανότατα για να σταματήσει τον καβγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε και επικαλείται η «Ροδιακή», είχαν προηγηθεί απανωτά φραστικά επεισόδια τις προηγούμενες μέρες μέσα στο Γυμνάσιο που φοιτούν τα κορίτσια και έγινε αναφορά στη διεύθυνση του σχολείου τόσο από τη 13χρονη όσο και από τις δύο 15χρονες.

Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολύ θυμό, λένε οι καθηγητές

Εκπαιδευτικοί, που είδαν το βίντεο με το συγκεκριμένο περιστατικό, μιλούν για συμπεριφορές που δεν είχαν ξαναδεί στην πολύχρονη εκπαιδευτική τους θητεία.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό Μέσο, οι καθηγητές επισημαίνουν ότι πολλά από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ρόδου, ακόμα και από μικρότερες των 12 ετών ηλικίες, έχουν μέσα τους πολύ θυμό και οργή. Αυτό έχει ως συνέπεια να αντιδρούν οξύθυμα και αντικοινωνικά, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε καθημερινή βάση για την εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.

Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από μηνυτήρια αναφορά του πατέρα της 13χρονης μαθήτριας, η ζωή της οποίας κινδύνευσε σοβαρά.

Ήδη τα βίντεο και οι συνομιλίες που καταγράφηκαν, με τις απειλές, τις ύβρεις και τα απανωτά χτυπήματα, βρίσκονται στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία αναμένεται να παραπέμψει την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα