Ραγδαίες ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Αποφάσεις Κασσελάκη: Καπνισάκης, Αυγέρη και Γ. Τσίπρας σε κομβικές θέσεις

 Ραγδαίες ανακατατάξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Αποφάσεις Κασσελάκη: Καπνισάκης, Αυγέρη και Γ. Τσίπρας σε κομβικές θέσεις

Συσκέψεις επί συσκέψεων με κομματικά στελέχη και πρόσωπα που αναμένεται να έχουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει από το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ οι συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο νέος πρόεδρος θέλει να σχηματίσει άμεσα τη νέα ομάδα κρούσης, αξιοποιώντας παλιά αλλά και νεότερα στελέχη.

  • Ήδη αποφάσισε χρέη Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναλάβει ο Μανώλης Καπνισάκης. Η Δώρα Αυγέρη αναλαμβάνει χρέη Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Γιώργος Τσίπρας, Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πριν συναντηθεί με Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος εκδήλωσε στήριξη στο πρόσωπό του λίγες ώρες πριν τις κάλπες της δεύτερης Κυριακής.

Αφού συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό στη Βουλή, είχε συνάντηση με τον Νίκο Παππά, με τον οποίο συμπορεύτηκε ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών και αποτέλεσε ένα από τα πρόσωπα που ευχαρίστησε προσωπικά στη νικητήρια ομιλία του για τη βοήθεια. «Υπήρξε στην ομάδα μας τον τελευταίο καιρό ως πραγματικός σύντροφος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, στην Κουμουνδούρου βρέθηκε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε κρατήσει στάση ουδετερότητας.

Όλα δείχνουν πως στην Βουλή δεν θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές, με τον Σωκράτη Φάμελλο να παραμένει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και την Όλγα Γεροβασίλη αντιπρόεδρος της Βουλής. Τα δύο στελέχη κράτησαν ουδέτερη στάση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα γεγονός που δεν θα επηρεάσει τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Ερωτηματικό παραμένει το τι θα αποφασιστεί για τις τρεις θέσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος (εκτός του Νίκου Παππά), καθώς ο Νάσος Ηλιόπουλος που ήταν από τους στενότερους συνεργάτες της Έφης Αχτσιόγλου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του σχετικά με το αν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του.

Από τους νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν δείξει ξεκάθαρα την στήριξή τους στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Έλενα Ακρίτα, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Γιώργος Καραμέρος και η Ράνια Θρασκιά. Κάποιοι από αυτούς αναμένεται αν έχουν αναβαθμισμένο ρόλο το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα