Μαξίμου: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα συν και πλην του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

 Μαξίμου: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα συν και πλην του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στην κυβερνώσα παράταξη παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα της εκλογής του νέου προέδρου. Ταυτόχρονα κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν με νόημα, πως η ΝΔ σεβάστηκε τις εσωκομματικές διεργασίες στο εσωτερικό του κόμματος μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα αλλά στο εξής θα απαιτήσει απο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το νέο αρχηγό του να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως θα κινηθεί θεσμικά απέναντι στο νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας συνάντηση μαζί του όπως έκανε άλλωστε και με τον Νίκο Ανδρουλάκη όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, σχολιάζοντας την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως “η κυβέρνηση δεν επηρεάζεται απο τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και παραμένει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα”. Τονίζουν μάλιστα πως η ΝΔ θα συνεχίσει να ζητάει απο τον ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει επικοδομητική αντιπολίτευση που θα είναι χρήσιμη για την κυβέρνηση. 

Ωστόσο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός μπορεί άνετα να υπερισχύσει απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη επισημαίνοντας πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών και έχει  αποδείξει πως μπορεί να διαχειριστεί περιόδους κρίσεις με σοβαρότητα και υπευθυνότητα”. 

Προσθέτουν δε πως ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και στα πολιτικά δεδομένα της χώρας καθώς όπως λένε είναι ακόμα “άπειρος”. 

Το ανησυχητικό για τα γαλάζια στελέχη είναι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης σαφώς έχει μεγαλύτερη διείσδηση στο χώρο του κέντρου που η ΝΔ θέλει να κατακτήσει ζωτικό χώρο. Σε αντίθεση, με την Έφη Αχτσιόγλου όπου η ΝΔ την αντιμετώπιζε ως ιδεολογικό αντίπαλο και αριστερό πόλο. 

Το βέβαιο είναι πως το αμέσως επόμενο διάστημα η ΝΔ θα βάλει στο στόχαστρο τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας του να πάρει θέση σε κρίσιμα ζητήματα όπως είναι τα εθνικά θέματα, η ενεργειακή κρίση και η κλιματική αλλαγή.  

Σχετικά Άρθρα