Κασσελάκης για Τσίπρα: ” Είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του” – Τι τού ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 Κασσελάκης για Τσίπρα: ” Είμαι εδώ για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του” – Τι τού ζήτησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσων με στήριξαν στην προσπάθεια αυτή. Τον τιμώ. Είμαι εδώ για να συντηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και είμαι εδώ για να φανώ αντάξιος της κληρονομίας του».Αυτό δήλωσε εξερχόμενος του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας δηλώσεις στο περιστύλιο.

Η συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο γραφείο του τέως πρωθυπουργού στη Βουλή, προτού ο κ. Κασσελάκης αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου κράτησε μιάμιση ώρα.

«Οι χαρές δεν είναι περίσσιες στην πολιτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη αφού πρώτα του ευχήθηκε θερμά συγχαρητήρια και από κοντά.

«Εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Έτσι λέμε εμείς εδώ. Εδώ πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, να ξέρεις  όποιος μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να αφοσιωθείς μετά στην παρακαταθήκη που  υπάρχει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους. Ο δεύτερος είναι πρώτος δεν είναι όπως το NBA» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα» απάντησε ο Στ. Κασσελάκης και συνέχισε «Έτσι είναι στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Ενδιαφέρον όμως είχε και ο διάλογος που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση.

ΔΗΜ: Του ευχηθήκατε σιδεροκέφαλος;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Η πολιτική είναι events my dear, όπως έλεγε ο Τσώρτσιλ. Δε θα σας αφήσουμε να πλήξετε, όχι εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα με βλέπετε συχνά, εδώ είναι το γραφείο μου.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον κ. Κασσελάκη. 
ΔΗΜ: Του κάνατε ταχύρυθμο;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Μαθαίνει γρήγορα. Δεν είναι υπουργείο να κάνουμε παράδοση παραλαβή. Τι να του δώσω; Του έδωσα το “βαλιτσάκι” με τους κωδικούς των πυρηνικών.

ΔΗΜ: Το θέμα είναι αν θα έχουμε πυρηνική έκρηξη.

ΤΣΙΠΡΑΣ: Κανένα δε θα ωφελούσε, δε νομίζω.

ΔΗΜ: Θα πάτε αποψε στο γήπεδο;
ΤΣΙΠΡΑΣ: Αυτό είναι όντως ένα σοβαρό ερώτημα. Να δούμε, αν θα διαβάσει νωρίς ο μικρός.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Σχετικά Άρθρα