Κακοκαιρία Elias: Μάχη με το χρόνο στη Θεσσαλία- “Θα βρέχει για 30 ώρες”

 Κακοκαιρία Elias: Μάχη με το χρόνο στη Θεσσαλία- “Θα βρέχει για 30 ώρες”

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται οι αρμόδιες Αρχές στην περιφέρεια της Θεσσαλίας εν αναμονή της επέλασης του νέου κύματος κακοκαιρίας ονόματι «Elias».

Οι καταστροφές της κακοκαιρίας«Daniel» να παραμένουν στις περιοχές της πολύπαθης περιφέρειας, η αγωνία είναι φανερή στους κατοίκους που φοβούνται ένα νέο σφοδρό χτύπημα και σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που θα σημειωθούν από το βράδυ της Δευτέρας.

Δήμαρχος Παλαμά: “Προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε”

Ενδεικτικές του κλίματος ανησυχίας, που επικρατρεί, είναι οι δηλώσεις του δημάρχου Παλαμά Καρδίτσας, Γιώργου Σακελλαρίου:

«Προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε» δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel. Με τους κατοίκους να μετρούν ακόμη τις πληγές του, ο κ.Σακελλαρίου σημείωσε: «Είναι άδικο για τον τόπο μου να μπει τόσος κόσμος σε αυτήν την ταλαιπωρία. Είχαμε μπει σε μια σειρά και τώρα πάλι από το μηδέν».

Πρόσθεσε, δε, ότι με βάση τις προγνώσεις των μετεωρολόγων θα βρέχει από τις 21:00, το βράδυ της Δευτέρας, και για 30 ώρες, και εξήγησε ότι τα προβλήματα θα φανούν 24 ώρες μετά την αρχική βροχόπτωση.

Υπογράμμισε, δίνοντας το στίγμα των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλονται, ότι γίνονται προετοιμασίες για εκκένωση, την ώρα που υπάρχουν διάφορα σημεία συγκέντρωσης. Λεωφορεία βρίσκονται, επίσης, σε ετοιμότητα καθώς τα περισσότερα ιδιωτικά ΙΧ «έχουν καταστραφεί».

«Γίνεται αγώνας δρόμου, καθαρίζουμε φρεάτια. Έχουμε μεταφέρει αυτοκίνητα σε ψηλά σημεία. Ο κόσμος είναι σε ανησυχία» εξήγησε ο δήμαρχος Παλαμά Καρδίτσας, δίνοντας την εικόνα των τελευταίων ωρών.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι τα πιο κρίσιμα μέτωπα εντοπίζονται – όσον αφορά στην περιφέρεια Θεσσαλίας – σε Βλοχό και Μεταμόρφωση που θα πληγούν περισσότερο και έχει δοθεί εντολή εκκένωσης ώστε να μην κυκλοφορεί κανείς για το επόμενο 48ωρο.

Την ώρα που στον Παλαμά Καρδίτσας υπάρχει ένα κλίμα επαυξημένης επιφυλακής, μάχη με το χρόνο δίνουν συνεργεία της περιφέρειας Θεσσαλίας στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη.

Σχετικά Άρθρα