Κακοκαιρία Elias: Ήχησε το 112 και στην Κορινθία

 Κακοκαιρία Elias: Ήχησε το 112 και στην Κορινθία

Λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας, ήχησε και στην Κορινθία το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για έκτακτα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και προτρέποντάς τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Η κακοκαιρία Elias έχει ήδη ξεκινήσει να επελαύνει σε Θεσσαλία ενώ κατευθύνεται νοτιότερα. Λίγο μετά τις 20:00 ήσυχε το 112 και στην Κορινθία, προειδοποιώντας τους κατοίκους για έκτακτα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και προτρέποντάς τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου σημειώθηκαν έντονες βροχές και ισχυρή χαλαζόπτωση σε Αχαΐα και Κορινθία, καθώς το φαινόμενο κινείται ανατολικά.

Η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε κατολισθήσεις στην περιοχή που κάηκε το καλοκαίρι, με συνέπεια να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία από τα διόδια Ελαιώνα έως τον κόμβο Καλαβρύτων στη νέα Εθνική Οδό, με κατεύθυνση προς Αθήνα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία προκάλεσε η κακοκαιρία και στην παλαιά Εθνική Οδό, επίσης στο ύψος του Ελαιώνα, εξαιτίας των κατολισθήσεων και των φερτών υλικών από τα ορμητικά νερά.

Μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας πήγαν στο σημείο για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά και πλέον η κυκλοφορία στην αριστερή λωρίδα έχει αποκατασταθεί.

Τα οχήματα που «φράκαραν» πριν από τα διόδια του Ελαιώνα γύριζαν προς Πάτρα, ενώ αυτά που βρίσκονταν μετά τα διόδια πήγαιναν από παράδρομο στην παλιά Εθνική Οδό.

Κακοκαιρία Elias: Mεγάλες ζημιές από το χαλάζι στα ορεινά των Καλαβρύτων

Στο Αίγιο και τα χωριά Λαμπίρι και Κάτω Κλειτορία τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα, ενώ το χαλάζι έφτασε σε ορισμένες περιπτώσεις σε μέγεθος όσο ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Στα ορεινά των Καλαβρύτων, στο Μάνεσι, στο Κρυονέρι και στον Μπούμπουκα, το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες, αφού έσπασαν παρμπρίζ αυτοκινήτων, ηλιακοί θερμοσίφωνες και κεραμίδια στις σκεπές των σπιτιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TheBest, έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από χαλάζι έπληξε και άλλα χωριά, όπως Τρεχλό, Λάπατα, Ορθολίθι, Κλειτορία.

Σχετικά Άρθρα