Κίνα: Φωτιά σε ανθρακωρυχείο – Τουλάχιστον 16 νεκροί

 Κίνα: Φωτιά σε ανθρακωρυχείο – Τουλάχιστον 16 νεκροί

Τουλάχιστον «16 άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους όταν φωτιά ξέσπασε μέσα στο ανθρακωρυχείο Σαντζιαοσού στην πόλη Παντζού της επαρχίας Γκουιτζού, στη νοτιοδυτική Κίνα, σήμερα γύρω στις 08.10 τοπική ώρα (03.10 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε αλλά «έπειτα από έναν προκαταρκτικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι 16 άνθρωποι δεν έχουν τις αισθήσεις τους», δήλωσαν οι αρχές της πόλης Παντσού, που βρίσκεται σχεδόν 3.600 χλμ. νοτιοδυτικά του Πεκίνου, σε ανακοίνωση που ανάρτησαν στην ιστοσελίδα τους.

Οι αρχικές διαπιστώσεις επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι «ο ιμάντας μεταφοράς πήρε φωτιά», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παρότι η ασφάλεια στον μεταλλευτικό τομέα έχει βελτιωθεί στην Κίνα τις τελευταίες δεκαετίες, τα ατυχήματα είναι συχνά, συνήθως λόγω της αμέλειας στην εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας, κυρίως στις πιο υποτυπώδεις εγκαταστάσεις.

Τον Φεβρουάριο, η κατάρρευση ενός υπαίθριου ανθρακωρυχείου στην Εσωτερική Μογγολία, στη βόρεια Κίνα, προκάλεσε τον θάνατο 53 ανθρώπων. Δεκάδες άνθρωποι και οχήματα καταπλακώθηκαν. Επί μήνες οι αρχές δεν είχαν ανακοινώσει τον απολογισμό των νεκρών και μόλις τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι ανέρχονταν σε 53 οι νεκροί από την κατάρρευση.

Σχετικά Άρθρα