Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα – Καθαρή νίκη “βλέπει” το επιτελείο του

 Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα Κασσελάκη έναντι της Αχτσιόγλου δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα – Καθαρή νίκη “βλέπει” το επιτελείο του

Ο Στέφανος Κασσελάκης οδηγεί την κούρσα των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την ενσωμάτωση των ψήφων στο 50% της καταμέτρησης των ψήφων. Ο κύριος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 55% έναντι 45% της Έφης Αχτσιόγλου, με τα προγνωστικά να φαίνεται, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, πως επιβεβαιώνονται… Την ίδια ώρα το επιτελείο του προβλέπει καθαρή νίκη με 10 μονάδες διαφορά και ποσοστό λίγο κάτω από το 60%.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ καθώς έληξε η παράταση μιας ώρας που είχε δοθεί και η αγωνία για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι στο τιμόνι του κόμματος μεγαλώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ψήφισαν 133.261 μέλη και δεν δόθηκε νέα παράταση ενώ  ήδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων και σύμφωνα με πληροφορίες στις 10:30 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Δρόσο, με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος

Παππάς: Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου πολύ δύσκολα ανατρέπεται

«Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου πολύ δύσκολα να ανατρέπεται», δήλωσε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, για τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το τι μπορεί να σημαίνει η επικράτηση Κασσελάκη για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς είπε μεταξύ άλλων: «Σημαίνει μία σαφή εντολή για ανασυγκρότηση και μετασχηματισμούς σε μία δημοκρατική παράταξη, που επεκτείνεται από την αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο, που είναι συμμετοχική και ρωτάει τα μέλη της για τις αποφάσεις της».

«Πιστεύω ότι ο Στέφανος μπορεί να μας φέρει σε νικηφόρα πορεία πολύ γρήγορα» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς, ενώ τόνισε: «Φαίνεται ότι το πάρα πολύ αρνητικό αποτέλεσμα δημιούργησε μία ανάγκη για τεράστια αλλαγή. Να σας θυμίσω ότι όλοι άλλοι υποψήφιοι είχαμε θητείες υπουργικές. Ήταν πολύ εμφατική η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ακόμη ότι «οι αλλαγές πρέπει να έχουν στοιχεία επανιδρυτικά, να μετασχηματίσουν τον τρόπο που λειτουργούμε» ως κόμμα.

Σχετικά Άρθρα