Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 133.261 – Τσίπρας: “Βαριά παρακαταθήκη θα παραλάβει η νέα ηγεσία”

 Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 133.261 – Τσίπρας: “Βαριά παρακαταθήκη θα παραλάβει η νέα ηγεσία”

Εντυπωσιακή είναι η προσέλευση στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς 133.261 μέλη έχουν ψηφίσει μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στις 21:00 για το αν ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου θα είναι ο νέος πρόεδρος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις 7 το απόγευμα βρίσκεται στο γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, θα παρακολουθήσει τα αποτελέσματα από το γραφείο της στην Ακαδημίας 71, ενώ δηλώσεις θα κάνει από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  στην Κουμουνδούρου.

Ήδη έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων και σύμφωνα με πληροφορίες στις 10:30 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Γιάννη Δρόσο, με την πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος τόνισε πως «η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.

Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων.Σήμερα ψηφίζουμε!»

Καταγγελία Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε δημοσίως αιχμές για εφορευτικές επιτροπές εκλογικών κέντρων, κάνοντας λόγο για εκατοντάδες καταγγελίες. 

Με ανάρτησή του αναφέρθηκε σε «δικαιολογίες» αδυναμίας διασταύρωσης της ιδιότητας μέλους και απευθύνθηκε ειδικά στα νέα μέλη που είχαν ψηφίσει στον α’ γύρο. 

«Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία “δεν σας βρίσκουμε”, αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα» έγραψε στο Facebook. «Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών», κατέληξε στην ίδια ανάρτηση.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Υπερβολές αυτά που λέει ο Κασσελάκης

Κομματικές πηγές χαρακτηρίζουν ως «υπερβολές αυτά που διαδίδει ο Στέφανος Κασσελάκης», δηλαδή τις καταγγελίες που έκανε νωρίτερα για την εκλογική διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να γίνει γνωστό ακόμη και πριν από τις 21:30 ενώ σημειώνουν ότι το πρόβλημα που υπήρξε με κάποια μέλη έχει λυθεί.

Το μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου

Στις κάλπες προσήλθε το πρωί της Κυριακής (24/09) η Έφη Αχτσιόγλου. Λίγα λεπτά μετά τις 11 η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, ενώ αμέσως μετά τη διαδικασία μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες στάθηκε στη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που θεωρούν ορθώς ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει να ζουν”.

“Σήμερα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα ότι  προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή”, δήλωσε αρχικά η Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι “το διακύβευμα για την επόμενη μέρα είναι ισχυρή και δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να μπούμε σε κυβερνητική τροχιά”.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως “το βράδυ θα είμαστε πιο δυνατοί και χαμογελαστοί”, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν η επόμενη ημέρα θα τους βρει όλους μαζί, η ίδια αρκέστηκε στο σχόλιο πως “αυτό είναι αυτονόητο”.

Τσίπρας: «Βαριά παρακαταθήκη»

Στο δημαρχείο Καισαριανής ψήφισε το απόγευμα της Κυριακής (24/09) ο Αλέξης Τσίπρας για την ανάδειξη του διαδόχου του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: “Σήμερα το λόγο έχουν τα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή προσέρχονται μαζικά στις κάλπες. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από αύριο θα έχουμε ένα νέο ή μία νέα Πρόεδρο, όποιαν ή όποιον αποφασίσουν οι χιλιάδες Έλληνες.

Είναι λοιπόν με μία έννοια, μία σημαντική στιγμή για το κόμμα μας και δεν μπορώ να σας κρύψω ότι αισθάνομαι περήφανος για την παρακαταθήκη που αύριο θα παραλάβει η νέα ηγεσία, μία βαριά παρακαταθήκη, αλλά και ευτυχής, γιατί η μαζική συμμετοχή, η μαζική ανταπόκριση των μελών μας, το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι πολύ σημαντικό εφόδιο για όλους μας για την επόμενη μέρα.

Γιατί οι αληθινοί, οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνες στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι για να στηρίξουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά την κοινωνία και να φέρουμε σύντομα τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία και την Προοδευτική παράταξη σε τροχιά διακυβέρνησης“.

Σχετικά Άρθρα