Τι συμβαίνει στον Κορινθιακό; Ο Άκης Τσελέντης εξηγεί

 Τι συμβαίνει στον Κορινθιακό; Ο Άκης Τσελέντης εξηγεί

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, με ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί τι συμβαίνει στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου και σημειώνει πως πρόκειται για την ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος όπου τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται δραστηριότητα.

Μάλιστα, ο σεισμολόγος σημειώνει ότι για την ώρα η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής.

Ο Άκης Τσελέντης, σημειώνει παράλληλα, ότι τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα υπάρχει μία ύφεση στους σεισμούς, τη στιγμή που η σεισμική ενέργεια συνεχώς συσσωρεύεται και κάποια στιγμή θα εκτονωθεί.

Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης γράφει μεταξύ άλλων:

«Μικροσεισμική δράση στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλοκάστρου

Από χθες παρατηρούμε μια μικροσεισμική ακολουθία στο θαλάσσιο χώρο Β το Ξυλόκαστρου. Ο μέγιστος σεισμός που καταγράψαμε είναι 3,4R.

Η έως τώρα κατανομή των μικροσεισμών δείχνει μάλλον ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ κάτι που διαφέρει με την συνήθη διεύθυνση των μεγάλων ρηγμάτων του Κορινθιακού, για αυτό και μιλώ για μικρό ρήγμα.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο παρακολουθεί την περιοχή μα το πυκνό σεισμολογικό δίκτυο που έχει εγκατεστημένων και αναλύει συνεχώς την εξέλιξη της ακολουθίας. Προς το παρόν θεωρώ ότι εντάσσεται στη συνήθη σεισμικότητα της περιοχής.

Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε μια ύφεση στη σεισμικότητα του Ελλαδικού χώρου. Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σεισμογενής χώρα η σεισμική ενέργεια που συνεχώς συσσωρεύεται κάποια στιγμή θα εκτονωθεί.

Εύχομαι να είναι σε θαλάσσιο χώρο ο όπως συνήθως γίνεται μακριά από αστικά κέντρα…».

Σχετικά Άρθρα