Ραγδαίες εξελίξεις με Μενέντεζ- Παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων – Δηλώνει αθώος- Το χρονικό της νέας δίωξης

 Ραγδαίες εξελίξεις με Μενέντεζ- Παραιτήθηκε από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων – Δηλώνει αθώος- Το χρονικό της νέας δίωξης

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ αποχωρεί προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, μετά τις κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σούμερ ανέφερε ότι ο Μενέντεζ, ο οποίος δεν έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, έχει δικαίωμα στην προσήκουσα διαδικασία και σε μια δίκαιη δίκη. Πρόσθεσε ότι ο Μενέντεζ θα αποχωρήσει από την προεδρία της Επιτροπής «μέχρι να επιλυθεί το θέμα».

Νωρίτερα, ο ίδιος σε μια προσπάθεια να δώσει μια πιο πολιτική διάσταση στην δίωξη εναντίον του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι διώκεται για την άτεγκτη στάση του απέναντι σε ισχυρούς δικτάτορες και συμφέροντα ξένα προς τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ δημοσίευσε κείμενο απάντηση. Στο κείμενο του στην ουσία δηλώνει αθώος για όσα προσάπτονται σε αυτόν και την σύζυγό του και υπενθυμίζει και την αθώωση του σε παλιότερη υπόθεση διαφθοράς που είχε βρεθεί μπλεγμένο το όνομα του.

Το χρονικό της νέας δίωξης

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ και η σύζυγός του βρίσκονται αντιμέτωποι με τρεις ομοσπονδιακές κατηγορίες για υπόθεση διαφθοράς, συνωμοσία για διάπραξη δωροδοκίας, συνωμοσία για διάπραξη απάτης και συνωμοσία για εκβίαση.

Πολλοί μιλούν για ένα ακόμα ένα κυνήγι μαγισσών. Την προηγούμενη φορά οι εισαγγελείς δεν μπόρεσαν να πείσουν τους ενόρκους και τους δικαστές ότι ο γερουσιαστής ήταν ένοχος και τον αθώωσαν. Οι δικηγόροι του είναι βέβαιοι ότι θα συμβεί το ίδιο και τώρα.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο κ. Μενέντεζ και η σύζυγός του δέχτηκαν δωροδοκίες, συμπεριλαμβανομένων μετρητών, χρυσού, πληρωμών στεγαστικού δανείου και ένα πολυτελές όχημα από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ: Τους Wael Hana, Jose Uribe και Fred Daibes.

  • Το αντάλλαγμα ήταν να χρησιμοποιηθεί η ισχύς και η επιρροή του Μενέντεζ για να προστατευθούν οι τρεις Αιγύπτιοι. Ως γνωστό ο στρατηγός αλ Σίσι ειναι εχθρός του γερουσιαστη επειδή τον έχει εγκαλέσει σκληρά για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γερουσιαστής αντιμετωπίζει ύπουλο πόλεμο και κατηγορίες από τις οποίες έχει πάντα απαλλαγεί.

“Παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου”

«Για χρόνια παρασκηνιακές δυνάμεις προσπαθούν επανειλημμένως να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό τάφο μου. Εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον μου. Αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχθούν ότι ένας Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς με ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής και να υπηρετεί τη χώρα με εντιμότητα. Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στους ευρύτερους πολιτικούς στόχους τους. Με έχουν κατηγορήσει ψευδώς στο παρελθόν. Έχω σταθεί εγώ ακλόνητος απέναντι σε δικτάτορες από όλο τον κόσμο, στο Ιράν, την Κούβα, την Τουρκία και αλλού.

Στους υποστηρικτές μου, τους φίλους και την κοινότητα συνολικά, σας ζητώ να θυμηθείτε τις άλλες φορές που οι εισαγγελείς δεν κατάλαβαν σωστά και να διατηρήσετε την κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η υπόθεση θα λυθεί με επιτυχία όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα και οι συμπολίτες μου του Νιου Τζέρσεϊ θα το δουν αυτό όπως είναι», ήταν η πρώτη αντίδραση του γερουσιαστή, μετά τις κατηγορίες στις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος αυτός και η σύζυγός του.

Σχετικά Άρθρα