Νέα κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής – Επικαιροποίηση του έκτακτου από την ΕΜΥ – Διαρκής πρόγνωση κάθε 12 ώρες – Συναγερμός για Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Ελλάδα

 Νέα κακοκαιρία με μεγάλα ύψη βροχής – Επικαιροποίηση του έκτακτου από την ΕΜΥ – Διαρκής πρόγνωση κάθε 12 ώρες – Συναγερμός για Θεσσαλία, δυτική και κεντρική Ελλάδα

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 22-09-2023/1400 τοπική ώρα επικαιροποιείται από την ΕΜΥ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Η επιδείνωση προβλέπεται από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη Δυτική, την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και τη Δευτέρα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και πιθανόν το Ιόνιο. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

  • Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
  • Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.
  • Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων.

Η ΝΕΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΜΑΡΟΥΣΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ:

Δεδομένου ότι μεσολαβούν πάνω από δύο εικοσιτετράωρα από την έναρξη των ισχυρών φαινομένων, η ΕΜΥ θα ανανεώνει τα έκτακτα δελτία της ανά δωδεκάωρο και οι επικαιροποιήσεις των εκτάκτων δελτίων θα αποτελούν συνέχεια του παρόντος δελτίου.

Συναγερμός εχει σημάνει στον κρατικό μηχανισμό μετά το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται προ το πυλών και αναμένεται να χτυπήσει την χώρα μας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και με διάρκεια ενώ θα επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και της Θεσσαλίας που ακόμη μετρά τις πληγές της από την κακοκαιρία «Daniel».

  • Πραγματοποιήθηκε έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΙΑΝΟ ΤΟΥ MEGA:

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, αναμένονται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023. Άνεμοι έως 4 μποφόρ στα πελάγη. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά όπου και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες, σποραδικές βροχές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 16 έως 36, στη Θεσσαλία από 17 έως 34, στην Ήπειρο από 18 έως 34, στη Στερεά από 19 έως 35, στην Πελοπόννησο από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 32, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 37, στις Κυκλάδες από 19 έως 34, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 και στην Κρήτη από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και από το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα