Κροατικά ΜΜΕ: “Οι ελληνικές Αρχές ζητούν την έκδοση 10 χούλιγκαν της Ντιναμό για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια”

 Κροατικά ΜΜΕ: “Οι ελληνικές Αρχές ζητούν την έκδοση 10 χούλιγκαν της Ντιναμό για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια”

«Συλλάβετε και παραδώστε μας αυτούς τους Bad Blue Boys»: Αυτό αναφέρεται στο αίτημα των ελληνικών Αρχών με λίστα δέκα ονομάτων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τους οποίους οι ελληνικές Αρχές υποπτεύονται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 7 Αυγούστου, κατά τα οποία σκοτώθηκε ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσούρης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής εφημερίδας «Jutarnji» από την Παρασκευή (22/09), μια πηγή κοντά στους «Bad Blue Boys» επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για τι ακριβώς κατηγορούνται οι Κροάτες οπαδοί. Πρόκειται για οπαδούς που είχαν καταγραφεί κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, τα ονόματά τους υποβλήθηκαν στις ελληνικές Αρχές από την κροατική Αστυνομία πριν φύγουν για την Ελλάδα, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν από την Ελλάδα μετά τα επεισόδια.

Οι περισσότεροι από αυτούς φέρεται να ταξίδεψαν πρώτα στην Ιταλία με πλοίο και επέστρεψαν στην Κροατία από ξηράς. Μάλιστα, εικάζεται ότι στη λίστα που παρέδωσαν οι ελληνικές Αρχές συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα εξέχοντα ηγετικά στελέχη των «Bad Blue Boys», τα οποία – πιθανότατα – συμμετείχαν στα επεισόδια ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναταραχή έξω από την «OPAP Arena», που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κροατία οφείλει να εκτελέσει τη συγκεκριμένη εντολή από την στιγμή που έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα και δεσμεύεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, ενώ επισημαίνει ότι οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθεί αυτός που δολοφόνησε τον Μιχάλη Κατσουρή. Ακόμα, συνεχίζεται η συγκέντρωση χρημάτων τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις αμοιβές των δικηγόρων για τις ανάγκες τις δικαστικής υποστήριξης των κρατούμενων Κροατών. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 180.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα