Ταϊβάν: Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 100 οι τραυματίες

 Ταϊβάν: Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από φωτιά σε εργοστάσιο – Τουλάχιστον 100 οι τραυματίες

Έξι νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε εργοστάσιο που παρασκευάζει μπαλάκια του γκολφ, στην Ταϊβάν.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε εργοστάσιο που κατασκευάζει μπαλάκια του γκολφ, στην Ταϊβάν, οι τρεις από αυτούς από μια έκρηξη, ανακοίνωσαν σήμερα, Σάββατο, οι τοπικές αρχές.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και μαινόταν όλη τη νύχτα. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους εργάτες, τραυματίστηκαν.

Οι τρεις από τους νεκρούς είναι πυροσβέστες. Αγνοείται ακόμη η τύχη ενός πυροσβέστη και άλλων τριών ανθρώπων.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν πήγε σήμερα στον τόπο της τραγωδίας για να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων. Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Πινγκτούνγκ είπε στους δημοσιογράφους ότι το υπεροξείδιο που ήταν αποθηκευμένο στο εργοστάσιο ενδέχεται να προκάλεσε την πρώτη μεγάλη έκρηξη, ενώ ακολούθησαν πολλές μικρότερες. Πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στο εργοστάσιο λόγω των εκρήξεων, από τις οποίες κατέρρευσε ένα μέρος της στέγης.

Σχετικά Άρθρα