Χανιά: Νέο περιστατικό σχολικής βίας

 Χανιά: Νέο περιστατικό σχολικής βίας

Σοκ προκαλεί το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας, αυτή τη φορά στα Χανιά όπου ένας 16χρονος μαθητής ξυλοκοπήθηκε άγρια από συνομίλικούς του, με τους γονείς του να προχωράνε σε μήνυση και να καταγγέλουν τα όσα οδήγησαν το παιδί τους στο νοσοκομείο.Όπως αναφέρει το Flashnews.gr το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 20 Σεπτέμβρη, όταν, σύμφωνα με τη μητέρα, ο 16χρονος μαθητής βρισκόταν εντός του σχολικού προαυλίου.

Λίγο μετά τις 12:30, είχε τελειώσει η 5η διδακτική ώρα και οι μαθητές που βρίσκονταν στο σχόλασμα έβγαιναν από τον προαύλιο χώρο του σχολείου. Ο 16χρονος, παρ’ όλο που είχε σχολάσει, παρέμεινε εντός του προαυλίου, περιμένοντας φίλους του.

Κάποια στιγμή, σε ανύποπτο χρόνο, ένας μαθητής του ίδιου σχολείου, ο οποίος βρισκόταν στην απέναντι καφετέρια, πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι το οποίο βρήκε τον 16χρονο στο πρόσωπο. Το παιδί, όπως καταγγέλλει η μητέρα, ρώτησε ποιος πέταξε το μπουκάλι και γιατί, με τον μαθητή από την καφετέρια να απαντάει «εγώ, γιατί έτσι γουστάρω».

Το κλίμα εντάθηκε περισσότερο, όταν ο μαθητής από την καφετέρια βρέθηκε εντός του σχολικού προαυλίου, μαζί με την παρέα του, οι οποίοι, σύμφωνα με τη μητέρα, δεν φοιτούν στο ίδιο σχολείο. Ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των νέων, στην οποία γρήγορα επενέβη εκπαιδευτικός που βρισκόταν σε εφημερία του προαυλίου εκείνη τη στιγμή. Ο καθηγητής «χώρισε» τους νέους, οι οποίοι φάνηκε πως έδωσαν τα χέρια και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Οι νεαροί τότε εξήλθαν του σχολικού χώρου.

Μερικά λεπτά αργότερα και ενώ η 6η σχολική ώρα είχε ξεκινήσει, οι εκπαιδευτικοί είχαν εισέλθει στις αίθουσες και η καγκελόπορτα είχε κλειδωθεί, η ίδια παρέα επέστρεψε και, σύμφωνα με τη μητέρα, βρίσκοντας μία παρακείμενη πόρτα διαφορετικού σχολείου, το οποίο συνδέεται με το λύκειο, εισήλθε ξανά στον προαύλιο χώρο.

Σχετικά Άρθρα