Πυραυλικό χτύπημα στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας – “Ήταν επιτυχές” λένε οι Ουκρανοί – Ένας νεκρός

 Πυραυλικό χτύπημα στο αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας – “Ήταν επιτυχές” λένε οι Ουκρανοί – Ένας νεκρός

Τουλάχιστον ένας πύραυλος έπληξε το αρχηγείο του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο κριμαϊκό λιμάνι της Σεβαστούπολης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ στο Telegram. «Ο εχθρός πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση κατά του αρχηγού του στόλου», έγραψε ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Μιχαήλ Ραζνοζάγεφ, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός πιθανών θυμάτων καταρτίζεται, ενώ τα συντρίμμια έπεσαν κοντά στο παρακείμενο θέρετρο.

Νεότερη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε λόγο για τουλάχιστον ένα στρατιωτικό νεκρό: H αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε πέντε ουκρανικούς πυραύλους που είχαν ως στόχο την Σεβαστούπολη, σημειώνεται.

«Πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση κατά παρόχων του διαδικτύου στην Κριμαία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία αποκατάστασης των διακοπών του διαδικτύου στη χερσόνησο», δήλωσε στο Telegram ο Όλεγκ Κριουτσκό, σύμβουλος του ηγέτη που εγκατέστησε η Ρωσία στη χερσόνησο, χωρίς ωστόσο να αναφέρει αν η κυβερνοεπίθεση αυτή συνδέεται άμεσα με τα πλήγματα. Ο Ραζνοζάγεφ δήλωσε ότι είναι πιθανό και δεύτερο πλήγμα και κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται το αρχηγείο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του έπληξαν “επιτυχώς” το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σχετικά Άρθρα