Ο Μαρουσάκης για το έκτακτο του Κολυδά: Βρε μήπως και βλέπω όνειρο;

 Ο Μαρουσάκης για το έκτακτο του Κολυδά: Βρε μήπως και βλέπω όνειρο;

Ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για σημαντική επιδείνωση του καιρού από Δευτέρα (25/09) έκανε μια καυστική ανάρτηση, απαντώντας ουσιαστικά στις επικρίσεις που δέχτηκε.

“Βρε μήπως και βλέπω όνειρο? Μπα, ξύπνιος είμαι, το μοντέλο μας ευθυγραμμίζεται με το έκτακτο. Ή μήπως το έκτακτο ευθυγραμμίστηκε με το μοντέλο μας? Ποιος να ξέρει…”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ετοιμάζεται να εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, όπως ενημέρωσε ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς.

Η ισχύς της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από Δευτέρα κυρίως στα δυτικά της Θεσσαλίας, ενώ Τρίτη, Τετάρτη η επιδείνωση θα μεταφερθεί σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακής με μεγάλο όγκο νερού να πέφτει σε διάφορες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλίας. 

Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίζει τους 37 βαθμούς Κέλσιου, ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεταβολή, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα.

«Δυστυχώς και σε αυτή την κακοκαιρία φαίνεται ότι η Θεσσαλία θα βρεθεί κατά κάποιο τρόπο στο επίκεντρο, όχι στα επίπεδα που ήταν η κακοκαιρία Daniel. Από Δευτέρα μεσημέρι, Τρίτη, Τετάρτη θα πέσει μεγάλος όγκος νερού και στην περιοχή της Θεσσαλίας, ιδιαίτερα προς τα δυτικά και βόρεια τμήματα. Θέλει προσοχή».

Αναφορικά με τις περιοχές που θα επηρεαστούν ανέφερε πως το βαρομετρικό θα ξεκινήσει από το βόρειο Ιόνιο και θα επηρεάσει πρόσκαιρα και τη κεντρική Μακεδονία. Έπειτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν να περιορίζονται από τη Θεσσαλία και πιο νότια. «Και η Λαμία, αλλά και η Πελοπόννησος θέλουν προσοχή. Είναι πάλι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα δώσει σχετικά μεγάλα ύψη βροχής», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα