Κασσελάκης Vs Αχτσιόγλου: Βαθιά σύγκρουση μέχρι τη βάση – Πόλωση, διχασμός, καχυποψία – Νέος πόλος για συγκέντρωση υπογραφών ενότητας

 Κασσελάκης Vs Αχτσιόγλου: Βαθιά σύγκρουση μέχρι τη βάση – Πόλωση, διχασμός, καχυποψία – Νέος πόλος για συγκέντρωση υπογραφών ενότητας

Η εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα δυο επιτελεία των μονομάχων της διαδοχής είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη οριστικά. Την ώρα που ο Στέφανος Κασσελάκης απεύθυνε έκκληση προς όλους στον ΣΥΡΙΖΑ να πέσουν οι τόνοι η Έφη Αχτσιόγλου με επιθετική ατζέντα επιλέγει τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις ποντάροντας στο χαρτί των θέσεων και του πολιτικού λόγου. Η μετωπική σύγκρουση στην κορύφωση της κούρσας διαχύθηκε προς τα κάτω με πολλαπλάσια ένταση και έχει φέρει τη βάση σε πρωτοφανή επίπεδα διχασμού στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Η παρέμβαση των δυο γραμματέων του κόμματος αργά το βράδυ της  Πέμπτης δεν ήταν παρά το τελευταίο καμπανάκι πριν οι δυο μονομάχοι ανέβουν και πάλι στο ρινγκ του εκλογικού αγώνα.

  • Το κλίμα ωστόσο στον κομματικό μηχανισμό και μεταξύ των μεσαίων και στελεχών και των μελών του κόμματος είναι διχαστικό και πολωμένο σε επίπεδα που ο ΣΥΡΙΖΑ στην φάση που βρίσκεται ίσως και να μην μπορεί να αντιμετωπίσει ελλείψει ηγεσίας.

Όλοι αναμένουν το αποτέλεσμα της Κυριακής όποιον κι αν αποφασίσει η βάση του κόμματος να λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης χωρίς αυτό αυτό να σημαίνει ότι δεν θα αφήσει ανοιχτές πληγές για το άμεσο μέλλον.

«Στο Κόκκινο» η κατάσταση

Το πλέον αποκαρδιωτικό γεγονός για στελέχη πρώτης γραμμής είναι η εικόνα που επικρατεί στο κομματικό όργανο της Αυγής και του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωση – διαμαρτυρία των εργαζομένων να φέρνει ακόμη βαθύτερη εσωστρέφεια στην πιο εξωστρεφή διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου μετά από 15 χρόνια.

  • Οι παραγωγοί του ραδιοφώνου δέχονται φραστικές επιθέσεις και απειλές για τη δουλειά τους με το πρόγραμμα ωστόσο του σταθμού να κυριαρχείται τις τελευταίες ημέρες περισσότερο από κατάθεση προσωπικών απόψεων υπερ μιας υποψηφιότητας παρά από την καταγραφή των εξελίξεων.

Για αυτό το λόγο εξάλλου και οι δυο γραμματείς έκριναν ότι έπρεπε να σπάσουν την ουδετερότητά τους και να απευθύνουν έκκληση και ταυτόχρονα ηχηρή παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι.

Ακόμη όμως πιο αποκαρδιωτικό για την ποιότητα της διαδικασίας και του εσωκομματικού διαλόγου ήταν κίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη να εργαλειοποιήσει την αναταραχή και να προαναγγείλει ότι θα στείλει την επιθεώρηση εργασίας στο Κόκκινο με προφανή στόχο να ευτελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ συλλήβδην.

Η υπόθεση ωστόσο έχει προκαλέσει την οργή πολλών στελεχών για αυτή την εικόνα που δίνεται από τους εργαζόμενους στο κομματικό δημοσιογραφικό όργανο καθώς με τη κίνησή τους αυτή να απευθυνθούν δημόσια στο κόμμα έδωσαν χώρο στον υπουργό εργασίας να πραγματοποιήσει μια ανευ προηγουμένου κρατική παρέμβαση στα εσωτερικά ένός κόμματος τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται στην κορυφαία δημοκρατική διαδικασία εκλογής προέδρου.  

Τρέχει η νέα Τάση για υπογραφές

Τα στελέχη πάντως που δεν έχουν εκφραστεί ευθέως υπερ καμίας υποψηφιότητας μέχρι τώρα αναζητούν τρόπους εδώ και αρκετούς μήνες να συγκροτηθεί ένας πόλος που θα συγκρατεί τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται στο κόμμα από την πρώτη στιγμή της παραίτησης Τσίπρα και πλέον έχουν φτάσει σε σημεία χωρίς επιστροφή.

  • Ήδη κορυφαίο στέλεχος συλλέγει υπογραφές σε κείμενο – παρέμβαση για την υπεράσπιση της ενότητας του κόμματος με το βλέμμα στην επόμενη Δευτέρα.

Η πόλωση και ο διχασμός και η καχυποψία μεταξύ των στελεχών όλων των βαθμίδων έχει χτυπήσει κόκκινο και πολλοί δυσκολεύονται να τοποθετηθούν σύμφωνα ακόμη και σε ένα κείμενο που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε γνώση και του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα.

Το κείμενο κλείνει σύμφωνα με πληροφορίες προτείνοντας ένα αναγκαίο νέο συμβόλαιο πολιτικής ενότητας και αποτελεί το επόμενο βήμα της συγκρότησης της νέας τάσης που συγκροτείται από την παραίτηση Τσίπρα και μετά και έχει ως στόχο να αποτελέσει τον εξισορροπητικό πόλο που θα έλκει όλες τις φυγόκεντρες τάσεις που φάνηκαν να αναπτύσσονται από την αρχή στο ΣΥΡΙΖΑ

Ντέρμπι

Η επικοινωνιακή ρελάνς της κας Αχτσιόγλου έχει μεταβάλλει αρκετά το κλίμα εκτιμούν στο επιτελείο της που βλέπουν ένα παράθυρο ανατροπής αν συνεχιστεί όπως σημειώνουν αυτή η υπερέκθεση του κ. Κασσελάκη στα μέσα ενημέρωσης.

  • Η συζήτηση για την επιστροφή των παλιών μελών του κόμματος στην κάλπη τη δεύτερη Κυριακή αναπτερώνει το ηθικό της κας Αχτσιόγλου ωστόσο όλα θα κριθούν από τη συσπείρωση μεταξύ των ψηφοφόρων του κ. Κασσελάκη και ιδίως εκείνων που ήρθαν για πρώτη φορά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στρατηγείο του Νίκου Παππά πραγματοποιήθηκε πανελλαδική συνδιάσκεψη 260 στελεχών. Ο πρώην υποψήφιος για την ηγεσία και τώρα υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη σήμανε την τελική εξόρμηση σε όλη τη χώρα με στόχο την επανασυσπείρωση των μελών σε όλη την Ελλάδα ώστε να κατευθυνθούν στην κάλπη και να ψηφίσουν αυτή τη φορά με γνώμονα όχι μόνο το πρόσωπο αλλά την πλατφόρμα Παππά όπως αυτή υιοθετήθηκε από τον πρωτοπόρο της κούρσας.

Το μπλοκ του Νίκου Παππά σύμφωνα με τις επαφές και τον παλμό που λαμβάνουν από όλη την Ελλάδα είναι ότι δεν έχουν διαρροές από τη γραμμή Κασσελάκη που έχει δώσει για το δεύτερο γύρο. Ωστόσο η διαδικτυακή αυτή σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία, με δεδομένο ότι το κύμα που σήκωσε ο Α΄ γύρος δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την κίνησή του και οι μετατοπίσεις από υποψήφιο σε υποψήφιο συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα