Όθων Ηλιόπουλος: Δεν σκοπεύω να εκχωρήσω την βουλευτική μου έδρα- Τιμώ την επιλογή Τσίπρα- Παραμένω ουδέτερος

 Όθων Ηλιόπουλος: Δεν σκοπεύω να εκχωρήσω την βουλευτική μου έδρα- Τιμώ την επιλογή Τσίπρα- Παραμένω ουδέτερος

“Σπάει” την σιωπή του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όθων Ηλιόπουλος, με αφορμή σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον εμφανίζουν να εκχωρεί την βουλευτική του έδρα προκειμένου να εκλεγεί στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης εάν είναι ο τελικός νικητής της εσωκομματικής κούρσας και αναδειχθεί πρόεδρος του κόμματος.

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ και παγκοσμίου φήμης ερευνητής επιστήμονας ξεκαθαρίζει όσα ελέχθησαν το τελευταίο διάστημα περί παραιτήσεως ενός εκ των τριών εκλεγμένων βουλευτών Επικρατείας και ταυτόχρονης παραίτησης των μη εκλεγέντων μέχρι την ένατη θέση στην οποία είχε τοποθετηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Η ανακοίνωση του κ. Ηλιόπουλου:

Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:
Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτηση μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.
Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα