Σκληρό ροκ στον ΣΥΡΙΖΑ από Αχτσιόγλου και Κασσελάκη – Παρέμβαση ενότητας από τους γραμματείς της ΚΕ – Καταγγελίες εργαζομένων στο Κόκκινο 105,5

 Σκληρό ροκ στον ΣΥΡΙΖΑ από Αχτσιόγλου και Κασσελάκη – Παρέμβαση ενότητας από τους γραμματείς της ΚΕ – Καταγγελίες εργαζομένων στο Κόκκινο 105,5

Στα άκρα η κόντρα μεταξύ των δύο μονομάχων, της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη, λίγο πριν από τον β’ γύρο των εκλογών για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ρ/σ “Στο Κόκκινο” καταγγέλλουν εκβιασμό, ενώ έκκληση για να πέσουν οι τόνοι απευθύνουν Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ευθεία επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Όπως σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και μάλιστα επισήμανε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Πρόσθεσε δε πως ο συνυποψήφιός της «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα, σε ομιλία του στο Αιγάλεω, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή το κράτος δεν δουλεύει πουθενά, χρειάζεται πλήρη ανασυγκρότηση και αυτό ακριβώς θα κάνουμε», σημειώνοντας: «Μεγάλο στοίχημα είναι να φτιαχτεί κοινωνικό κράτος, που δέκα χρόνια με μνημόνια το έχουν αποδομήσει».

Αχτσιόγλου: Στην άλλη πλευρά το βάρος της ενότητας
Η Έφη Αχτσιόγλου πέταξε το μπαλάκι της ενότητας του κόμματος, την επόμενη ημέρα, «στην άλλη πλευρά». «Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι θα μιλάμε πολιτικά. Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει πολιτικά, να δούμε ποια πολιτικά στοιχεία καταθέτει κάθε υποψήφιος και να μπορούν οι πολίτες την Κυριακή να πάρουν θέση», είπε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας «έχω προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η αντιπολίτευση, έχω έργο και κοινοβουλευτικό να επιδείξω».

«Η ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξής δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολικής που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για την διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ο Παύλος Πολάκης έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: Κατεβαίνω για να γίνω η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός
Η κυρία Αχτσιόγλου αναγνώρισε μεν ότι είναι «αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα Κασσελάκη», ωστόσο πρόσθεσε ότι «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό».

«Το ότι η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη βοήθησε στην τόνωση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν κανείς μένει σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή στην ουσία. Την Κυριακή πάμε να διαλέξουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να μιλάμε πολιτικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα συνθήματα, πρέπει να δίνουμε και περιεχόμενο, για αυτό κάλεσα τον συνυποψήφιο μου σε debate. Δεν έχουμε ακούσει από εκείνον σχέδιο και πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις για τα πολιτικά θέματα ούτε έχουμε ακούσει οργανωτικές προστάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης σημαντικό είναι το θέμα της κοινοβουλευτικής παρουσίας».

«Κατεβαίνω με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση και ναι, εγώ, να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, όχι απλά γιατί θα πω ότι το θέλω, αλλά γιατί θα καταθέσω ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που μπορεί αυτό να το καταφέρει».

Αχτσιόγλου κατά Κασσελάκη: Δεν έχουμε ακούσει κάποιο σχέδιο
Όπως σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης «λέει ότι εγώ θέλω να νικήσω τον Μητσοτάκη, αλλά δεν λέει πως αυτό θα γίνει. Δεν φτάνουν κάποιες ατάκες, πρέπει να υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήταν αναγκαίο κατά την γνώμη μου, όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμικό αξίωμα».

«Πρέπει να μπορεί κανείς να εξηγήσει πως θα γίνουν αυτά που λέει και από την άλλη, εγώ έχω και μια κυβερνητική θητεία που δείχνει ότι όταν χρειάστηκε έκανα κάποια πράγματα στον τομέα της εργασίας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, η Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε ότι «υπάρχει έντονη ανάγκη για αλλαγή. Ο κόσμος είχε διάθεση ανανέωσης, για αυτό εμείς που είμαστε δύο νεότεροί υποψήφιοι είχαμε τόσο υψηλά ποσοστά».

Σχετικά με όσα λέγονται για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από μέρους της, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «Η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Μου ανέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και στην αντιπολίτευση μου ανέθεσε τον τομέα των Οικονομικών, τον βασικό τομέα της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση. Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, σε μια μεγάλη εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίπλα του τέσσερα στελέχη: εμένα, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Διονύση Τεμπονέρα. Προσβάλει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση περί υπονόμευσης, καθώς δεν τον φέρουν ικανό να αντιληφθεί ότι κάποιοι τον υπονομεύουν».

Αχτσιόγλου: Έχω μέσα μου συνεχώς το συναίσθημα της ευθύνης
Για το ότι εμφανίζεται «ξύλινη» προς τα έξω, η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε: «Βλέπω την ανάγκη, όχι λόγω του Στέφανου Κασσελάκη, οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς ως πρόσωπα, να ξέρουν κάτι για τη ζωή τους. Κάθε φορά που είπα κάτι για την ζωή μου, για το παιδί μου, είδα μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαι τόσο αυστηρή, ας το πούμε έτσι, διότι έχω μέσα μου συνεχώς το συναίσθημα της ευθύνης ότι οι αποφάσεις μας επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους, ίσως γι’ αυτό».

Καταλήγοντας επεσήμανε πάντως ότι αν η ίδια εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή θα αξιοποιήσει τον Στέφανο Κασελάκη την επόμενη ημέρα.

Κασσελάκης από Αιγάλεω: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκσυγχρονισμό

Σε ομιλία του από το Αιγάλεω, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για εκσυγχρονισμό του κόμματος και για την πρώτη μάχη που θα δώσει.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, η πρώτη μάχη στην οποία θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι οι ευρωεκλογές. «Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρόσθεσε ότι, αν κερδίσει στις εκλογές και γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει τον υποψήφιο δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε με έμφαση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί, καθώς τα κομματικά στεγανά πολλές φορές βάζουν εμπόδια στην αυτοοργάνωση των μελών του.

«Το iSYRIZA (σ.σ. η ηλεκτρονική πλατφόρμα) θα περάσει στα χέρια σας εάν εκλεγώ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο Αιγάλεω:

«Δεν έχουμε να απολογηθούμε για τίποτα, έχουμε ικανά στελέχη και θα παλέψουμε για τις αξίες μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά πρέπει να γίνει σύγχρονη και από μέσα. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, πολλές φορές, «τα μέλη μας δέχονται εμπόδια από το κόμμα να αυτοοργανώνονται».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε, επίσης: Το iSYRIZA θα μεταβεί στα χέρια σας, θα κάνετε τις συναντήσεις και θα παράγετε πολιτική διαδραστικά και θα λέτε στο προεδρείο τις ανάγκες σας και τις λύσεις σας και εμείς θα έχουμε υποχρέωση να απαντάμε. Είμαστε υπηρέτες, με την καλή έννοια, και όχι αφεντικά του λαού.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συμπλήρωσε: «Μεγάλο στοίχημα είναι να φτιαχτεί κοινωνικό κράτος, που δέκα χρόνια με μνημόνια το έχουν αποδομήσει. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε τομές στο κοινωνικό κράτος και ο Αλέξης Τσίπρας με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει τον κοινωνικό ιστό. Αυτή τη στιγμή το κράτος δεν δουλεύει πουθενά, χρειάζεται πλήρη ανασυγκρότηση και αυτό ακριβώς θα κάνουμε».

«Μας απειλούν», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι «Στο Κόκκινο» -Στέλνει την Επιθεώρηση Εργασίας ο Γεωργιάδης

Τους εργαζομένους του ρ/σ «Στο Κόκκινο» φαίνεται να επηρεάζει ο εμφύλιος που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του β’ γύρου για την εκλογή προέδρου.

Με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του σταθμού καταγγέλλουν ότι δέχονται επιθέσεις είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

«Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού!

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη
Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε ότι θα ζητήσει από την Επιθεώρηση Εργασίας να επιληφθεί της κατάστασης.

«Η καταγγελία των εργαζομένων ⁦@stokokkino1055⁩ είναι ιδιαιτέρως σοβαρή. Το πάσης φύσεως bullying κατά των εργαζομένων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ και θα ζητήσω η Επιθεώρηση Εργασίας να επιληφθεί αυτής της κατάστασης. Οι Εκλογές τους δεν είναι λόγος να παρανομούν», έγραψε στο Twitter.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων «Στο Κόκκινο»:
Τις τελευταίες ημέρες, οι εργαζόμενοι/ες στον Ρ/Σ 105.5 «Στο Κόκκινο» -και ευρύτερα στα Μέσα του ΣΥΡΙΖΑ- βρεθήκαμε παρά τη θέλησή μας μπλεγμένοι στο τοξικό κλίμα που δυστυχώς έχει κυριαρχήσει εν όψει της επαναληπτικής εκλογής για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σειρά αναρτήσεων στοχοποιούμαστε συνολικά ή επιλεκτικά ότι υποστηρίζουμε τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο, μαζί με χαρακτηρισμούς που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την κουλτούρα του προοδευτικού κόσμου και οι οποίοι προέρχονται εμφανώς από ανθρώπους που δεν ακούν τον σταθμό.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι γράφτηκε πως μεροληπτεί συνάδελφος που εργάζεται στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού.

Πιθανότατα για κάποιους δεν αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να οξύνουν το κλίμα, να παίζουν με τις δουλειές ανθρώπων.

Από την πλευρά μας, υπενθυμίζουμε τα εξής:

Οι εργαζόμενοι/ες, δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι, στο Κόκκινο ασκούμε τη δουλειά μας με απόλυτο επαγγελματισμό και με συναίσθηση των ιδιαιτεροτήτων του σταθμού. Ήμασταν εδώ παλιά, καλύπτοντας σημαντικές στιγμές, μεγάλες νίκες και ήττες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τεράστια γεγονότα από τη σκοπιά μιας πραγματικής ενημέρωσης χωρίς fake news και διαστρεβλώσεις, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες και καταβάλλοντας προσπάθειες πέραν των συμβατικών επαγγελματικών μας υποχρεώσεων.

Είμαστε εδώ σήμερα και θα είμαστε και αύριο.

Οι προσωπικές απόψεις του καθενός και της καθεμίας από εμάς δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο προγραφών και απειλών. Όπως κάναμε πάντα, θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας και κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που την κάνει, με τη συλλογική μας δύναμη.

Καλούμε κάθε έναν και κάθε μία που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους να μην στρέφει την τοξικότητά του εναντίον εργαζομένων.

Σβίγκου- Βασιλειάδης: Να πέσουν οι τόνοι

Με ανακοίνωσή τους η γραμματέας Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης απευθύνουν έκκληση για να σταματήσουν τα fake news, οι ύβρεις και οι ομοφοβικές επιθέσεις.
Στην “πυροσβεστικού χαρακτήρα” ανακοίνωσή τους οι δύο γραμματείς τονίζουν τα εξής:

Όλο το προηγούμενο διάστημα, επιλέξαμε συνειδητά να μην κάνουμε κανένα σχόλιο που θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στον εσωκομματικό διάλογο για τη νέα προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Θεωρούμε ότι ο ρόλος των Γραμματέων σε μια τέτοια διαδικασία είναι να διασφαλίζουν και να εγγυώνται την ορθή τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, όπως προβλέπονται από τις αποφάσεις των οργάνων και το Καταστατικό μας. Κι αυτό κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε.

Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κοινό μας σπίτι, να προχωρήσει συλλογικά, δημοκρατικά και συντεταγμένα, στη δύσκολη, νέα περίοδο που διανύουμε.

Την προηγούμενη Κυριακή οι αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκρατικοί πολίτες με την τεράστια συμμετοχή τους στις κάλπες, έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ, δυνατός, ισχυρός. Ότι υπάρχει αριστερή, προοδευτική απάντηση στην αλαζονική, νεοφιλελεύθερη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, οι δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έδωσαν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης και προοπτικής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η δύναμη του κόσμου αυξάνει και τις ευθύνες όλων μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τους διαψεύσουμε. Έχουμε την ιστορική ευθύνη να αγωνιστούμε με ενότητα, υπευθυνότητα και πείσμα, για να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η μεγάλη, κυβερνώσα παράταξη. Για να φύγει η νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, για να μη γυρίσει δεκαετίες πίσω η χώρα, όπως προσπαθεί η ακροδεξιά με όλες της τις εκδοχές, μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, ιδίως μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, έχουν ενταθεί οι σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, τα fake news, οι ύβρεις. Φαινόμενα που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον χώρο μας, ούτε με την παράδοση της Αριστεράς, του προοδευτικού χώρου και της Δημοκρατικής Παράταξης. Φαινόμενα που ζημιώνουν όλους κι όλες μας. Το ίδιο το κόμμα, αλλά και τους συνυποψήφιους για την προεδρία. Πρέπει να σταματήσουν άμεσα”.

Σχετικά Άρθρα