Έλενα Ακρίτα: “Δεν παραιτούμαι από το Επικρατείας, ήμουν επιλογή του Τσίπρα”- Νέο “όχι” μετά τον Όθωνα Ηλιόπουλο

 Έλενα Ακρίτα: “Δεν παραιτούμαι από το Επικρατείας, ήμουν επιλογή του Τσίπρα”- Νέο “όχι” μετά τον Όθωνα Ηλιόπουλο

Η Έλενα Ακρίτα ρωτήθηκε εάν υπάρχει πιθανότατα να παρατηθεί ώστε να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης. Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο Action24 το πρωί της Πέμπτης η κ. Ακρίτα, που εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή της στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας της είχε προτείνει να αναλάβει τον, αναβαθμισμένο σε υπουργείο, τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, είπε: «Όπως ο Όθωνας (σ.σ. Ηλιόπουλος) έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: γυναίκες, ΑμεΑ, σχολικός εκφοβισμός, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν, και το λέω σήμερα για πρώτη φορά, ο τομέας αυτός να αναβαθμιστεί σε υπουργείο το οποίο και θα αναλάβω. Κατηγορηματικά το λέω ότι γι’ αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του. Και βεβαίως θα εξαντλήσω τη θητεία μου γιατί ούτε ο μισθός με ενδιαφέρει εμένα, για λόγους που είναι γνωστοί, ούτε τίποτα άλλο. Θέλω όμως να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα δυστυχώς είναι κανιβαλικά. Άρα σαφώς και όχι».

Τέλος, στο ερώτημα εάν υπήρχε πιθανότητα να παραιτηθεί προκειμένου να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, η κ. Ακρίτα απάντησε: «Σαφώς και όχι».

Σχετικά Άρθρα