ΕΠΟ: Στην έξοδο ο Μπένετ – Όρισε Έλληνα διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ – Στον “αέρα” το ντέρμπι

 ΕΠΟ: Στην έξοδο ο Μπένετ – Όρισε Έλληνα διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ – Στον “αέρα” το ντέρμπι

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΠΟ για τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ. Ο Εγγλέζος αρχιδιαιτητής όρισε Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ παρά την συμφωνία των ομάδων να παίζουν ξένοι ρέφερι τα μεγάλα ματς του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ προειδοποίησε με διαρροή της τον αρχιδιαιτητή να μην προχωρήσει στον ορισμό Έλληνα διαιτητή και πριν από λίγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και ανακοίνωσε ότι τίθεται θέμα παραμονής του Μπένετ στην ΚΕΔ. Μετά απ΄ολα αυτά είναι προφανές πως είναι στον «αέρα» το ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ…

Το θέμα έγινε γνωστό από αντίδραση της ΑΕΚ.

«Από χθες το βράδυ κυκλοφορούν πληροφορίες περί ορισμού Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η ΠΑΕ ΑΕΚ σε κάθε περίπτωση είναι κάθετα αντίθετη στον ενδεχόμενο ορισμού Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι άνθρωποι της Ένωσης.

Μάλιστα, κατέληξαν τονίζοντας πως θα πρέπει να τηρηθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί αναφορικά με τα ντέρμπι του πρωταθλήματος της Super League. «Η ΠΑΕ ΑΕΚ περιμένει να τηρηθούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί σε σχέση με τους διαιτητές στα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων», συμπλήρωσαν.

Στη συνέχεια ο Τάκης Μπαλτάκος έθεσε θέμα για τον Μπένετ.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Ο κ. Μπένετ για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της Δευτέρας 25/9 έχει ορίσει Έλληνα Διαιτητή. Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητή ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Για τον λόγο αυτό, συγκαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».

Σχετικά Άρθρα