Βελόπουλος: Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για ένα νομοσχέδιο εργασίας σε μια χώρα που πένεται

 Βελόπουλος: Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για ένα νομοσχέδιο εργασίας σε μια χώρα που πένεται

«Είναι τουλάχιστον κωμικό να μιλάμε για ένα νομοσχέδιο εργασίας σε μια χώρα που πένεται, σε μια χώρα που δεν έχει παραγωγικό ιστό, παραγωγή πλούτου, βιομηχανία, σε μια χώρα που δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο ώστε να μπορούμε να μιλάμε για εργαζομένους». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αρχίζοντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση των νέων διατάξεων για τα εργασιακά.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, είπε ότι «χθες έγινε η αρχή του τέλους. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό που λέω. Για πρώτη φορά από το 1974 μέχρι και σήμερα, Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «εδαφικές δυσκολίες», μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και επειδή η διεθνής ορολογία σημαίνει πολλά πράγματα, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας μιλάει για «εδαφικές δυσκολίες» και «εδαφικές διεκδικήσεις», σημαίνει αυτονοήτως, ότι αποδέχεται τις διεκδικήσεις του αντιπάλου. Ουσιαστικά ανεγνώριζε αυτό που κανείς πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν αναγνώρισε ποτέ». Παράλληλα, ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μίλησε για θαλάσσιες ζώνες», τονίζοντας ότι «εδώ είναι το κλειδί της διμερούς επαφής Ελλάδας-Τουρκίας, οι θαλάσσιες ζώνες. Να τον ενημερώσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία διαφορά με τις θαλάσσιες ζώνες με την Τουρκία. Έχει μία μόνο διαφορά την υφαλοκρηπίδα. Ας μάθει τι σημαίνει διεθνές δίκαιο γιατί μέρα με την ημέρα γίνεται περισσότερο επικίνδυνος λεκτικά, εκτός αν επιβεβαιώσει τα όσα είχαμε προειδοποιήσει προεκλογικά, ότι μας σέρνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ο ίδιος σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, «ο πρωθυπουργός δια του λόγου του, έκανε το χείριστον. «Νομιμοποίησε τη φασιστική, ναζιστική διεκδίκηση της Τουρκίας και αυτό είναι ένα εθνικό έγκλημα το οποίο δεν πρέπει να το προσπερνά κανείς εδώ μέσα».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του κοινοβουλίου ρώτησε «αν ισχύουν όσα γράφονται στον τύπο» ότι η μητέρα του συντρόφου του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, «έχει σχέση με εταιρεία προμηθευτών του δημοσίου και αν θέλει να πάρει έργο αξίας 1,2 δισ. ευρώ με τους ηλεκτρονικούς μετρητές της ΔΕΗ» και έκανε λόγο για ασυμβίβαστο.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας για θέματα της οικονομίας, υποστήριξε ότι «με φόρους δεν μπορείς να ασκήσεις οικονομική πολιτική» και ότι «η συνεχής υπερφορολόγηση οδηγεί σε αυτό που έπαθε το Βυζάντιο». Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει χρήματα για να κινήσει την οικονομία, λέγοντας ότι «είστε απλά διαχειριστές φόρων, δεν είστε παραγωγοί πλούτου».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, δήλωσε ότι «οδηγούμαστε σε παρακμιακά φαινόμενα» με μια Ελλάδα ανήμπορη να αντιδράσει και ότι «η μόνη λύση είναι οι ηγεσίες… που ψάχνουν οι Έλληνες πολίτες για να ακουμπήσουν πάνω. Μια ηγεσία στιβαρή, ελληνική, όχι εθελόδουλη, μια ηγεσία πατριωτική και ελληνική. Αυτή η ηγεσία υπάρχει, αυτό το κίνημα των ανθρώπων υπάρχει και για αυτό είμαστε εμείς εδώ. Είμαστε η λύση και είστε το πρόβλημα…», κατέληξε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σχετικά Άρθρα