Χρυσόγονος για Κασσελάκη: “Φωτεινό χαμόγελο αλλά σκοτεινή προσωπικότητα”

 Χρυσόγονος για Κασσελάκη: “Φωτεινό χαμόγελο αλλά σκοτεινή προσωπικότητα”

Ως “φωτεινό χαμόγελο, σκοτεινή προσωπικότητα” χαρακτήρισε ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα” ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε σε τέσσερα “σκοτεινά σημεία”.

“Πρώτον η περιουσία του. Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν αναρτήσει την περιουσιακή τους κατάσταση στο διαδίκτυο. Ο ίδιος δεν έχει δώσει κάποια πληροφορία”, επισήμανε ο κ. Χρυσόγονος κάνοντας λόγο για έναν “αριστερόστροφο τραμπισμό”.

Ως δεύτερο σημείο αναφέρθηκε στις εμπλοκές της οικογένειάς του και του ίδιου με την ποινική δικαιοσύνη στο παρελθόν. “Ο ίδιος μίλησε για παραδικαστικό αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι είναι δημοσιευμένη στο διαδίκτυο η απόφαση που απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του πατρός Κασσελάκη κατά βουλεύματος του συμβούλιο εφετών που παραπέμπει σε δίκη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος τόσο για τον πατέρα όσο και για το γιο Κασσελάκη” είπε ο κ. Χρυσόγονος και συνέχισε:

“Τρίτον, χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, η οποία στοίχησε πολλά χρήματα. Καλό θα ήταν να μάθουμε και πόσα ξόδεψε και πού τα βρήκε”.

Τέλος, “ως τέταρτο και χειρότερο” όπως είπε σημείο ο κ. Χρυσόγονος είναι “οι πολιτικές του θέσεις. Υπάρχει μια εμβληματική θέση, η κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και ο μισθοφορικός στρατός.”

Ερωτηθείς επίσης ο κ. Χρυσόγονος αν μπορεί να μπει στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης εξήγησε ότι “μπορεί, αν παραιτηθεί ο ένας από τους τρεις βουλευτές επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια παραιτηθούν και οι πέντε επιλαχόντες που μεσολαβούν μεταξύ της 4ης και της 8ης θέσης, ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται στην 9η θέση”.

Σχετικά Άρθρα