Σε δίκη παραπέμπονται 18 άτομα για τον θάνατο του 21χρονου Πάρη σε κέντρο για ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

 Σε δίκη παραπέμπονται 18 άτομα για τον θάνατο του 21χρονου Πάρη σε κέντρο για ΑμεΑ στη Θεσσαλονίκη

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Δεν μερίμνησαν για τη συνεχή εποπτεία των νοσηλευομένων, τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την υγιή και ασφαλή διαβίωσή τους, τη λήψη μέτρων ώστε να αποφεύγονται οι αυτοτραυματισμοί ή ετεροτραυματισμοί μεταξύ τους».

Ασύλληπτες είναι οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες διαβίωσης παιδιών με αναπηρία στο κέντρο αποθεραπείας «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Αυτοτραυματισμοί, αιματηρές συμπλοκές μεταξύ ατόμων με ειδικές ανάγκες, δαγκώματα, είναι οι εικόνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Όλα αποκαλύφτηκαν μετά τον θάνατο του 21χρονου Πάρη τον Νοέμβριο του 2021, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του ύστερα από άγρια κακοποίηση από υπάλληλο του κέντρου.

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά των γονέων του 21χρονου σήμερα (20/9) παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για 10 περιστατικά τραυματισμού του παιδιού, 18 άτομα. Μεταξύ αυτών και δύο πρώην πρόεδροι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στο κατηγορητήριο επισημαίνεται ότι ο 21χρονος επί τρεις ημέρες δεχόταν δαγκώματα από άλλον τρόφιμο και νοσηλευόταν διαδοχικά με τραύματα στο αυτί.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Δεν μερίμνησαν για τη συνεχή εποπτεία των νοσηλευομένων, τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την υγιή και ασφαλή διαβίωσή τους, τη λήψη μέτρων ώστε να αποφεύγονται οι αυτοτραυματισμοί ή ετεροτραυμστισμοί μεταξύ τους».

Για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 21χρονου έχει παραπεμφθεί σε δίκη 56χρονος, που ήταν φροντιστής του κέντρου.

Σχετικά Άρθρα