Πεδίο τοξικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από το β γύρο των εκλογών – Πού στοχεύει η έμμεση “παρέμβαση” Τσίπρα – Τα μηνύματα Κασσελάκη Αχτσιόγλου

 Πεδίο τοξικότητας ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από το β γύρο των εκλογών – Πού στοχεύει η έμμεση “παρέμβαση” Τσίπρα – Τα μηνύματα Κασσελάκη Αχτσιόγλου

Το χάσμα μεταξύ των δυο στρατοπέδων μεγαλώνει και στις τέσσερις ημέρες που απομένουν μέχρι την κάλπη η τοξικότητα απειλεί να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα. Η παρέμβαση Τσίπρα στην εκλογική διαδικασία μπορεί και ήρθε αργά, υποστηρίζει το στρατόπεδο Αχτσιόγλου  καθώς η αχλή που σκέπασε το σώμα των μελών περι προδοτών, υπονομευτών και σφετεριστών της ηγεσίας διείσδυσε επίδρασε έντονα στο σώμα των μελών. Ο Στέφανος Κασσελάκης τρέχει τώρα μόνος του την κούρσα του δεύτερου γύρου αποφεύγοντας την Έφη Αχτσιόγλου και την πρόκλησή της να πάρει θέση στις προβοκάτσιες.

Η εκλογική διαδικασία έχει περάσει πλέον από την ανοιχτή διαδικασία στην κοινωνία και σήμερα το απόγευμα κλείνει και ο συμπληρωματικός κατάλογος για τα παλαιά μέλη. Η συγκομιδή ήταν ισχνή φτάνοντας μέχρι και χθες τις 3.500 εγγραφές που μαζί με τις σημερινές θα συμπληρώσει τον κατάλογο.

  • Θεωρητικά όλα είναι ανοιχτά για το δεύτερο γύρο για την ανατροπή που επιδιώκει η Έφη Αχτσιόγλου με την επίσημη υποστήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ωστόσο η νικηφόρα πορεία του Στέφανου Κασσελάκη την οποία εύγλωττα περιέγραψε ο Νίκος Παππάς φαίνεται μη αναστρέψιμη.

Παρά τα καρφιά για απολιτικ υποψηφιότητα από την πλευρά της Ομπρέλας η υιοθέτηση της πλατοφόρμας Παππά από τον πρωτοπόρο της κούρσας επιβεβαιώνει την ύπαρξη του αντίπαλου πόλου και του σχεδίου για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχήμα αναμένεται να μορφοποιηθεί σε «μπροστά ή πίσω» κατά το πισογύρισμα που εντόπιζε ο κ. Παππάς στην πρόταση της κας Αχτσιόγλου για κόμμα δομών και όχι των μελών με όρους Παράταξης που υπόσχεται τώρα ευκρινέστερα ο κ. Κασσελάκης.

Παρέμβαση

Για να φτάσει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δυο μήνες προεκλογικής περιόδου σε αυτό το ιστορικό σημείο καμπής τα πάθη φούντωσαν σε τέτοιο βαθμό που η διαδικασία στο παρα πέντε του πρώτου γύρου ίσως και να ξεπέρασε το στάδιο του εκφυλισμού. Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου και των προσώπων που συντάχθηκαν και έτρεξαν την καμπάνια της εξελίχθηκαν σε ωμές προβοκάτσιες.

  • Το να κατηγορείται ένας διεκδικητής από τον αντίπαλό του για υπονόμευση του ηγέτη μιας παράταξης προκειμένου να τον διαδεχθεί είναι η μεγαλύτερη ύβρις.

Και αυτό σύμφωνα με το περιβάλλον της κας Αχτσιόγλου επιτεύχθηκε και κόστισε πολύ περισσότερο από τυχόν λάθη και αστοχίες κυρίως επικοινωνιακού χαρακτήρα από την πλευρά της.

Εκτός από το άδειασμα των δημοσιευμάτων και των «χυδαίων ψεμάτων» για sms από την κα Αχτσιόγλου προς τον Αλέξη Τσίπρα τη βραδιά των εθνικών εκλογών από «αρουραίους του διαδικτύου», το μήνυμα που εστάλη απευθυνόταν και στις τρεις πλευρές του τριγώνου της εσωκομματικής σύγκρουσης ΑχτσιόγλουΤσακαλώτοςΠολάκης.

  • «Πάντα η καταραμένη επωδός, που έχει καταλήξει σε τραγωδίες για την Αριστερά, όταν διαπότιζε τις εσωκομματικές αναμετρήσεις. Οι κατηγορίες ότι αυτός, αυτή, αυτοί, εκείνοι, θα διαλύσουν το κόμμα. Οι εκκλήσεις για προστασία των ιερών και οσίων. Οι άλλες εκκλήσεις για τιμωρία εκείνων που διέπραξαν απόπειρες πατροκτονίας, αδελφοκτονίας, πολιτικής δολοφονίας» έγραψε ο κ. Καρτερός φωτογραφίζοντας τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του πρώτου γύρου από την εκλογική νύχτα και μετά.

Το γεγονός πάντως ότι ο κ. Τσίπρας παρέμεινε «στεγανά ουδέτερος» και στις ακραίες προβοκάτσιες παραμονή των εκλογών δεν βγήκε ο ίδιος να διαψεύσει τα sms και τις απειλές στο πρόσωπό του δεν πέρασε απαρατήρητο.  

Το μήνυμα Αχτσιόγλου

Η ανάγκη της κας Αχτσιόγλου να απευθυνθεί δημόσια για όσα της καταλογίζονται από το περιθώριο της πολιτικής και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο της απευθύνθηκε φούντωσε και πάλι φωνές που την καλούν να μην συνεχίσει στο δεύτερο γύρο.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η κα Αχτσιόγλου πάντως μόνο σε ένα σημείο θύμισε προεκλογική κούρσα και στο σημείο που ζήτησε από τον κ. Κασσελάκη να «καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα» ακριβώς γιατί και εκείνος έχει υποστεί ανοίκειες επιθέσεις και εκείνη πήρε ξεκάθαρη θέση.

  • «Αυτό είναι το πρώτο και το τελευταίο βίντεο που θα με δείτε να μιλάω για τέτοια πράγματα. Μόλις με ξαναδείτε, σύντομα δηλαδή, θα με δείτε όπως ξέρετε. Να μιλάω για την ουσία της πολιτικής» κατέληξε η κα Αχτσιόγλου εντείνοντας τον προβληματισμό.  

Ο κίνδυνος για ακόμη μεγαλύτερη βουτιά στην τοξικότητα και ακόμη μεγαλύτερο διχασμό είναι ορατός και η μέχρι χθες εξωστρεφής διαδικασία τείνει στον «κλειστό» πλέον δεύτερο γύρο να προκαλέσει μια επιστροφή στην εσωστρέφεια, ένα φαινόμενο διαχρονικό στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρέχει μόνος του

Ο κ. Κασσελάκης έχοντας πάντως εξασφαλίσει τη στήριξη του Νίκου Παππά αλλά και την προτροπή του στα 13.000 μέλη που τον ψήφισαν για πρόεδρο τρέχει πλέον με μεγαλύτερη ασφάλεια την κούρσα του για την προεδρία.

  • Στην έκκληση της κας Αχτσιόγλου να πάρει θέση απέναντι στις χυδαίες επιθέσεις και τις προβοκάτισες τελικά απάντησε σιβυλλικά με μια ανάρτηση από την περιοδεία του.

«Χαμένοι στον κόσμο μας. Στα ποσοστά μας. Στις καρέκλες μας. Βαθιά νυχτωμένοι. Σήμερα, στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, μου έλεγαν «συγχαρητήρια» για το αποτέλεσμα και ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν για μια προσωπική «επιτυχία» μέσα σε μία τέτοια συλλογική αποτυχία του κρατικού μηχανισμού».

Σε κάθε περίπτωση πάντως και από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη έχουν κάθε λόγο να αμύνονται για τις τοξικές επιθέσεις που και εκείνος δέχεται με καταιγιστικό ρυθμό από την παλιά φρουρά του κόμματος και όχι μόνο.

Ο Στέφανος Τζουμάκας στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση χθες το βράδυ εξαπέλυσε μύδρους χαρακτηρίζοντάς τον φυτευτό του συστήματος. 

Σχετικά Άρθρα