ΚΚΕ: Η πρόκληση Ερντογάν επιβεβαιώνει ότι Κυπριακό και συνδιαχείριση Αιγαίου είναι στην ατζέντα

 ΚΚΕ: Η πρόκληση Ερντογάν επιβεβαιώνει ότι Κυπριακό και συνδιαχείριση Αιγαίου είναι στην ατζέντα

Τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τις οποίες ζήτησε την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα, σχολίασε το ΚΚΕ, υποστηρίζοντας ότι «στο παρασκήνιο των συνομιλιών» για τα ελληνοτουρκικά έχει ανοίξει μια «μεγάλη ατζέντα» θεμάτων, «που αφορούν τόσο στο Κυπριακό όσο και στη ‘συνδιαχείριση’ στο Αιγαίο».

«Η ομιλία Ερντογάν στον ΟΗΕ, όπου ζητά αναγνώριση του ‘ψευδοκράτους’ στην Κύπρο, διαψεύδει τον εφησυχασμό για την διπλωματία των ‘ήρεμων νερών’ που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση λίγο πριν απ’ τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν», σημείωσε ο Περισσός.

Και τόνισε πως «επί της ουσίας, επιβεβαιώνεται ότι στο παρασκήνιο των συνομιλιών έχει ανοίξει μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων που αφορούν τόσο το Κυπριακό, όσο και τη ‘συνδιαχείριση’ στο Αιγαίο».

«Πρόκειται για μεθοδεύσεις με πυξίδα τη ΝΑΤΟϊκή συνοχή και τα συμφέροντα των αστικών τάξεων των δύο χωρών, σε βάρος των λαών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», σημείωσε καταληκτικά το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα