Συνάντηση Κασσελάκη Παππά – Ορατό το ενδεχόμενο συμφωνίας ενόψει του β’ γύρου

 Συνάντηση Κασσελάκη Παππά – Ορατό το ενδεχόμενο συμφωνίας ενόψει του β’ γύρου

Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συναντάται στη Βουλή με τον συνυποψήφιό του Νίκο Παππά. Ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας είναι φανερό πως καθιστά τον Στ. Κασσελάκη ως το πάρα πολύ μεγάλο, αν όχι απόλυτο φαβορί, για την εκλογή στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ και θα διεκδικήσει την προεδρία έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, την επόμενο Κυριακή. Ο Νίκος Παππάς ήρθε τέταρτος σε ψήφους, στις εκλογές του πρώτου γύρου.

Στον α΄ γύρο ψήφισαν 147.821 μέλη. Τελικό αποτέλεσμα: Κασσελάκης 44,91%, Αχτσιόγλου 36,18%, Τσακαλώτος 8,93%, Παππάς 8,68%, Τζουμάκας 1,3%

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα διενεργηθούν οι επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με βάση την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ). Η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες έφερε αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου, με τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου να χαρακτηρίζει ιστορική την προχθεσινή ημέρα, ενώ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει να ανταποκριθεί με συλλογικότητα στο μαζικότατο μήνυμα της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα