Θρίλερ με τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού – Νοσηλευόταν επί 16 ημέρες

 Θρίλερ με τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού – Νοσηλευόταν επί 16 ημέρες

Η 20χρονη ένιωσε αδιαθεσία μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί στο Σουέζ της Αιγύπτου, προκειμένου να επαναπατριστεί στην Ελλάδα. Κατόπιν, επέστρεψε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της εταιρείας και αμέσως εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και στη συνέχεια σε νοσοκομείο όπου και πέθανε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Μυστήριο επικρατεί με τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία ασθένησε κατά τη διάρκεια υπερατλαντικού εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ινδία, με δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία, η οποία κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 20χρονη ένιωσε αδιαθεσία μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί στο Σουέζ της Αιγύπτου, προκειμένου να επαναπατριστεί στην Ελλάδα.

Κατόπιν, επέστρεψε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της εταιρείας και αμέσως εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και στη συνέχεια σε νοσοκομείο όπου και πέθανε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στο Εμπορικό Ναυτικό, ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (20/09), στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω.

Ποια ήταν η Μαριάννα Τσίγκα
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kalymnos-news.gr, η Μαριάννα Τσίγκα από την Κω ήταν σπουδάστρια της σχολής Πλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου (είχε ολοκληρώσει το 1ο έτος και θα φοιτούσε στο 2ο) και βρισκόταν σε υπερατλαντικό εκπαιδευτικό ταξίδι με δεξαμενόπλοιο.

Ναυτολογήθηκε στις 13 Αυγούστου 2023 και ξεκίνησε από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το ταξίδι, με προορισμό την Ινδία.

Στις 22 Αυγούστου 2023 η Μαριάννα ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από τον λιμένα Σίκκα της Ινδίας. Λόγω της ασθένειας αποβιβάστηκε στον λιμένα Σουέζ της Αιγύπτου και στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 μέσω του Καΐρου επαναπατρίστηκε με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό και μεταφέρθηκε αρχικά σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Η ανάρτηση Στυλιανίδη
Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο της δοκίμου, σημειώνοντας πως «η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της».

Σχετικά Άρθρα