Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Ογκολογικοί ασθενείς περιμένουν στα σκαλιά για τη χημειοθεραπεία τους (εικόνες)

 Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά: Ογκολογικοί ασθενείς περιμένουν στα σκαλιά για τη χημειοθεραπεία τους (εικόνες)

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, επισκέφθηκε χτες, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά την παύση του διοικητή του από τον υπουργό Υγείας, λόγω αναβολής προγραμματισμένων χημειοθεραπειών, ενώ την περασμένη εβδομάδα, πάλι υπήρξε αναβολή χειρουργείου λόγω τεχνικού προβλήματος στον κλιματισμό. Έτσι, χτες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να καταγράψει τις υπάρχουσες δυσλειτουργίες.

Πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση ογκολογικών ασθενών προκαλούνται εξαιτίας του παλαιού κτιρίου και του εξοπλισμού, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του με φωτογραφίες από το κτίριο.

«Το Νοσοκομείο προσφέρει σημαντικές, ασφαλείς υπηρεσίες στους ασθενείς με καρκίνο. Όμως, πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των ασθενών και τον πεπαλαιωμένο, σκουριασμένο εξοπλισμό. Απαράδεκτο να περιμένουν ασθενείς με καρκίνο και συνοδοί τους στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπείες. Αξίζουν περισσότερης προσοχής», τονίζει ο κ. Γιαννάκος σε ανακοίνωσή του και αναφέρει:

«Λειτουργούν τρείς ή τέσσερεις χειρουργικές αίθουσες στις έξι που έχει αναπτυγμένες το νοσοκομείο κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. Πολλές βιοψίες αργούν πάνω από μήνα παρ’ ότι αυτό αποτελεί βελτίωση μετά την αποκάλυψη για αναμονή 47 ημερών γυναίκας που χρειάσθηκε η παρέμβαση του υπουργού να βγει η βιοψία της.

Πώς βελτιώθηκε έστω οριακά η κατάσταση; Πήγαν και δεύτερη διοικητική γραμματέα για να περνάει τις γνωματεύσεις στο πληροφοριακό σύστημα! Όμως, οι καθυστερήσεις σε πολλά δείγματα είναι πάνω από μήνα λόγω έλλειψης παθολογοανατόμων και τεχνολόγων».

40 χρόνια χωρίς βελτιώσεις στις υποδομές του νοσοκομείου

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, η εικόνα από το λεβητοστάσιο προκαλεί αρνητική εντύπωση, καθώς αντικρίζει κανείς σκουριασμένους λέβητες και καζάνια, ενώ τρέχουν σωλήνες. «Απορεί κανείς πώς το νοσοκομείο αυτό λειτουργεί. Η μία χειρουργική αίθουσα που χάλασε πριν λίγες ημέρες ο κλιματισμός και σταμάτησε το χειρουργείο της γυναίκας είναι εξ αιτίας αυτών. Είναι να απορεί κανείς πώς άφησαν έτσι χωρίς παρεμβάσεις 40 χρόνια το νοσοκομείο.

Με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στην τεχνική υπηρεσία. Έγινε διαγωνισμός για την αλλαγή των σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης το 2018, χωρίς να συμπεριλάβουν τον κλιματισμό, αλλά ακυρώθηκε ο διαγωνισμός παρ’ ότι κατακυρώθηκε σε εταιρεία».

Ο κ. Γιαννάκος, πάντως, επισημαίνει τη θετική εξέλιξη επιχορήγησης του νοσοκομείου με επτά εκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη του κόστους φαρμάκων για δύο μήνες, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, αλλά ταυτόχρονα, υπογραμμίζει: «έχει πολλή  δουλειά ο υπουργός Υγείας!» 

Σχετικά Άρθρα